fbpx
14.1 C
Kecskemét
2024. május 3., péntek

FRISS HÍREK

A kecskeméti Fidesz Katonatelepen folytatja megtévesztő kampányát

- Advertisement -

Ahogy a cikkünkhöz használt kezdőképen látszódik, a Fidesz azt hirdeti, hogy a kormány támogatásával bölcsőde épül Katonatelepen. A Fidesz logót (a Kecskemét felirattal) tartalmazó grafika azzal a felkiáltó mondattal kezdődik, hogy

Fejlesztjük Katonatelepet!

Miután a „plakáton” a párt logója van és a kormány támogatására hivatkozik a grafika, könnyen azt hiheti a gyanútlan szemlélő, hogy a kormány és a Fidesz közös projektje ez, és valóban nekik köszönhető a két csoportos bölcsőde megépülése.

Csakhogy ez egy uniós támogatású beruházás

A város honlapján megtalálható projektleírás egyértelműen fogalmaz, mutatjuk is, pirossal aláhúztuk a lényeget.

kecskemet.hu

Tehát egy uniós támogatású fejlesztést mutat be úgy a kecskeméti Fidesz, hogy éppen csak az Európai Unió megemlítése maradt le a kampányanyagról egy csaknem félmilliárdos támogatás esetén. Sőt, az összeg megemlítése előtt a kormány támogatásáról tájékoztat a poszt.

„Ismét hazudik a Fidesz!”

Így kezdte közleményét az ellenzéki Szövetség tíz napja. Akkor egy hasonló kampánygrafikára reagáltak. Ebben az esetben egy széchenyivárosi közösségi tér létrehozását tálalták úgy, mintha az pusztán a kormánynak és a Fidesznek lenne köszönhető. Ez is egy európai uniós támogatású projekt. Akkor az ellenzék így fogalmazott:

„Széchenyiváros három önkormányzati választókerületében, 3 cikluson keresztül a Fidesz adta a képviselőket. Nem törődtek a sok ezer család lakóhelyét jelentő városrésszel, csak saját pártjukkal és a választók 2019-ben leváltották őket. Helyettük a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselőit választották meg. A városrész élete azóta megváltozott, jelentős lakossági kezdeményezések indultak, amelyekkel a helyi önkormányzat nap, mint nap szembesül, a képviselők napi kapcsolatban állnak a lakókkal.
Most a helyi Fidesz – attól tartva, hogy 2022-ben a széchenyivárosi választók leváltják a semmittevő Salacz László országgyűlési képviselőt is és feláldozva Kecskemét város nyugalmát – öntelt és hazug kampányba kezdett. Saját érdemüknek tudják be a helyi fejlesztéseket, amelyeket a kecskeméti adófizetők és az európai polgárok pénzéből valósítunk meg.”
Tehát rövid időn belül, a kecskeméti Fidesz két uniós támogatású projekt esetében is azt sugallja a lakosságnak, hogy ezek a kormánynak és a Fidesznek köszönhetőek.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...