fbpx

FRISS HÍREK

Közpénzen hirdeti az ellenzéket mocskolódással vádoló anyagait a HIROS.HU

- Advertisement -

Két napja közölte azt az interjút a fideszes önkormányzat médiavállalkozása, amelyben Nemcsik Mátyás, a Fidesz kecskeméti alelnöke azzal támadta be az ellenzéket, hogy gyűlöletkampányt indított. Arról nem esett szó, hogy a Szövetség mit tett, ami miatt kifakadt a kormánypárti politikus. Mint arról többször is írtunk már, a polgármester október 23-án azt mondta az ünnepségen, hogy le kell győzni a biberach-okat, „a múlt árnyait, körülöttünk szaglászó, hol vörösbe, hol zöldbe, hol pedig a szivárvány színeibe burkolózó helyi szolgáit”. Mert a múlt gonoszait már sokszor legyőzte a magyar, most is sikerülhet. Itt előhozta 2010-et is, amellyel – ha nem lett volna világos addig – aktuálpolitikai közegbe helyezte az 1956-os eseményeket ünneplő rendezvényt. Főként, hogy a polgármester szerint most Nyugatról támad a veszély, amely a kormány egyik régóta hallatott retorikája (hanyatló nyugat, brüsszelezések…).

Az ellenzéki Szövetség és néhány képviselője külön is kifejtette a beszédről a véleményét, amelyet gyűlöletkeltőnek neveztek, és arról posztoltak, hogy a polgármester támadást indított a fél város ellen, csak azért, mert tízezrek másként gondolkodnak, mint a kormánypártok. És azzal sem értettek egyet, hogy magyart magyarral, kecskemétit kecskemétivel állított szembe Szemereyné Pataki Klaudia, amikor arról beszélt az ellenség legyőzése kapcsán, hogy „Kecskemétet minálunk senki sem szereti jobban. Ezért bármire képesek vagyunk érte/…/Neveljük gyermekeinket és unokáinkat ebben a szellemben, igaz magyaroknak.” Ezt az ellenzéki véleményt tartja a kecskeméti Fidesz gyűlölködésnek, a közpénzen (is) tartott HIROS.HU pedig mocskolódásnak.

Közpénzen akarja minél több olvasóhoz eljuttatni az ellenzéket ekéző anyagait a HIROS.HU

Azonban nem csupán megírta a cikket az önkományzati médiacég (Kecskeméti Televízió Nonprofit Kft.), hanem meg is hirdette, amellyel egy korábbi hagyományt élesztett fel. Az országgyűlési választás kampányában (a Facebook hirdetéstára szerint) mintegy 3 millió forint közpénzt költöttek el az ellenzék és különösképpen Bodrozsán Alexandra (ma Siposné Bodrozsán Alexandra) lejáratására. Mert több olyan anyag is készült, amely igyekezett negatív színben feltüntetni őt és szövetségeseit, míg riválisát, az akkor még fideszes alpolgármestert, Szeberényi Gyula Tamást (aki később megnyerte a választást) pozitív környezetben ábrázolták. Ezekre az anyagokra tehát közpénz milliókat fordított az önkormányzati médiacég.

Hasonló cikkünk:  Szoboszlay Eszter: Jöhet a filmkészítés – támogatásban részesült a Találkozás animációs film

Újabb kampány jön, újból ég a közpénz az önkrományzati sajtónál – most éppen a Fidesz véleményét reklámozzák

Most ismét választás közeleg, ismét beindult a politikai anyagok hirdetése. Az önkormányzati sajtó közpénzen hirdetett, az ellenzéket támadó, politikai anyagokkal lépett be a kampányba. Egyelőre még nem sok pénzt költött, mert frissek a hirdetések. Jelenleg kettő tartalmat is hirdetnek, mindkettőben arról van szó tehát, hogy az ellenzék mocskolódik.

Facebook hirdetéstár

Csak a Fidesz vélemémyét ismertette az önkrományzati sajtó, az ellenzékét nem

Ami szintén beszédes, hogy akik csak az önkormányzati sajtót figyelik, azok nem is tudják, miről beszél Nemcsik Mátyás és miről ír a HIROS.HU. Mert az ellenzéki véleményeket nem közölték. Sem korábban, sem a Nemcsik-interjúval együtt. Tipikus propaganda módszer, hogy beszélj negatívan valakinek a véleményéről, de azt ne mondd el, hogy mi is az, amiről beszélsz. Így az önkormányzati sajtó közönsége csak az egyik oldal, a Fidesz véleményét ismerhette meg, amely az önkormányzati sajtó működési alapelveivel szembemegy.

Csak ismételni tudjuk, a másfél évvel ezelőtti cikkünk tartalmát: Annak ellenére tesz így az önkormányzat sajtó, „hogy a működésüket meghatározó szabályok kimondják, hogy tárgyilagosnak és kiegyensúlyozottnak kell lenniük, és nem lehetnek egyetlen párt szócsöve sem. Pedig nagyon is úgy tűnik, hogy a Kecskemétet irányító fideszes vezetésnek kedveztek ezek az összeállítások.”

A város honlapjára feltöltött táblázat szerint 2023-ban a KTV a tulajdonostól (az önkormányzattól) 213 millió 664 ezer forintot kapott közszolgáltatási feladataira.

A KecsUP továbbra is igyekszik minden oldal véleményét bemutatni

A KecsUP ezzel szemben, a polgármesteri beszédet élőben közvetítette, majd szövegét teljes terjedelmében leadta. Amelyhez csatlakozva az ellenzéki véleményeknek is teret adott. Nemcsik Mátyás véleményét is idéztük. A KecsUP továbbra is arra törekszik, hogy egy-egy történetnek minden szereplője megszólaljon. Ezért szinte naponta küldünk kérdéseket önkormányzati és állami intézményeknek, kormánypárti szereplőknek is. Legtöbbször nem méltatják válaszra olvasóinkat. Olykor egy-egy rövid nyilatkozatot kapunk. Esetenként gúnyos levelet írnak vissza.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...