Leo McFall vezényelte a Kecskeméti Szimfonikus Zenekart az Agórában

- Advertisement -

A világhírű Leo McFall brit karmester vezényelte múlt pénteken a Kecskeméti Szimfonikus zenekart a Hírös Agórában, a világsztár két felvonásban irányította a zenészeket.

A nagylétszámú zenekedvelő publikum hatalmas zenei élményben részesült. Gustav Holst The Planets (Planéták) című, 1916-ban komponált műve hangzott el, szólistaként Szabó Ildikó csellista, valamint az Aurin leánykar gazdagította a hangulatot.

A 2015-ben német karmester-díjat nyert Leo McFall euforikus hangulatba sodorta a közönséget, minden kisebb és nagyobb szünetben vastapssal jutalmazták a zenekart. A nézők és zenészek eggyé forrtak a lejátszott ütemekre, a terem egésze együtt vibrált. Áhítatos csend honolt a nézőtéren, viszont amint lehetőség adódott, dübörgő tapsvihar söpört végig.

Az utolsó dallamok lejátszását követően a neves zenei fenomén nem győzött visszatérni a színpadra. Az egész zenekart felállította és szinte egyesével bemutatta. A publikum még szívesen hallgatott volna egy-két leütést, vonást, dehát tudjuk, a sorozatos vissza-vissza ebben a műfajban igazán divat.

Alig várja a lelkes műkedvelő, mivel rukkol elő a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar a jövőben! Kicsit segítünk: legközelebb az Evangélikus Templomban láthatjuk-hallhatjuk őket, egész pontosan az Élő Barokk című összeállításukat, amelyben elhangoznak Bach, Handel, Schütz, Telemann és Vivaldi klasszikusai.

 

- Advertisement -
Exit mobile version