Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Kecskeméten megéri diákmunkát vállalni

- Advertisement -

Nőttek az órabérek a diákmunka szegmensben 2019 első negyedévében, a nappali tagozatos diákok által megkereshető átlagos órabér Budapesten nettó 1200 forint, vidéken 10-30 százalékkal kevesebb, de vannak ott is kivételek.

A Magyarországi Diákvállalkozások Országos Érdekképviseleti Szövetsége a piac felét lefedő tagjainak összesített adatai alapján kimutatta, hogy a vidéki városok között is jelentős az eltérés.

A kisebb településeken, illetve a keleti régióban alacsonyabbak a bérek, mint az Észak-Dunántúlon, vagy a regionális ipari központokban, például Debrecenben, Kecskeméten vagy Győrben.

A képzettséget nem igénylő, gyors betanítással végezhető munkák jellemző nettó órabére 800 és 1000 forint között van.

Az egyetemi tanulmányokhoz kapcsolódó szakmai gyakornoki munkák esetében informatikai, mérnöki és pénzügyi területeken nem ritka, hogy nettó 1300-1500 forintos órabérekkel is találkozhatnak a diákmunkások.

- Advertisement -
Exit mobile version