Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Indul a húsvét előtti sonka-, tojás- és borellenőrzés

- Advertisement -

A hatóság különösen figyel a piacokon árult termékekre – közölte az Agrárminisztérium. A húsvét előtt ellenőrzések során a felügyelők a pácolt, füstölt, nyers és főtt húskészítményekre, különösen a sonkákra, a tojásra és a különböző édesipari termékekre, míg a friss zöldségek és gyümölcsök közül elsősorban a primőr import termékekre fókuszálnak. 

A közelgő húsvéti ünnepek élelmiszerbiztonsága érdekében elindult a tavaszi szezonális élelmiszerlánc-ellenőrzés – közölte az Agrárminisztérium. Az országos ellenőrzés hagyományosan a húsvéthoz kapcsolódó élelmiszerekre irányul. Egy hónapig a hatóság szakemberei főleg étkezési tojásokat, különböző húskészítményeket, édesipari termékeket, valamint friss zöldséget, gyümölcsöt és borokat vizsgálnak majd.

Mint a tárca hangsúlyozta, ezzel az a cél, hogy „a húsvéti időszakban is garantált legyen a fogyasztók védelme, valamint a megfelelő élelmiszerbiztonság és – minőség a családok számára”. A területi élelmiszerlánc-felügyeleti szervek ellenőrei a Nébih szakembereinek közreműködésével és koordinálásával végzik március elsejétől április első napjáig a vizsgálatsorozatot, ennek hangsúlyos része a piacok ellenőrzése.

A minél szélesebb körű felderítés érdekében a hatóság élelmiszer-előállító és -forgalmazó létesítményekben is ellenőriz. Az előállítás kapcsán a Magyar Élelmiszerkönyvnek, valamint egyéb vonatkozó jogszabályoknak való megfelelést fogják elemezni. A forgalmazók esetében pedig többek között a nyomonkövetésre, valamint a lejárati időre fordítanak figyelmet a szakemberek.

Borokból, gyöngyözőborokból is vesznek mintát, laboratóriumi vizsgálatok a húsvéti sonkáknál és az ecetes tormáknál lehetnek.

- Advertisement -
Exit mobile version