fbpx

FRISS HÍREK

Vacsiközi társasház: az önkormányzati képviselő szerint az önkormányzat egyetért a panaszosokkal

- Advertisement -

A vacsiközi tervezett négyszintes társasház már egy ideje bosszantja a környékbelieket. Szerintük túl nagy lenne és túl magas, az üzletek forgalmát nem bírnák el az utcák és a parkolóhelyek. A beruházó korábban lakossági fórumon próbálta megnyugtatni a lakosságot. Ezt követően az ott élők nyílt levelet írtak a polgármesternek, amelyben kérték, hogy ne épülhessen meg a korábbi tervek alapján az épület. Azzal egyetértenek, hogy a régi élelmiszerboltot ki kell váltani egy jobb minőségűvel, és egy földszint plusz egy szint lakássort el is tudnának fogadni. A környékbeliek kedvelt Facebook csoportjában a levél után a beruházó posztolt egyet, amelyben közölte, hogy nem céljuk, hogy felbosszantsák a lakosságot, és elkezdték átalakítani a terveket egy visszafogottabb épület érdekében.

Most a közgyűlésen az egyik lakó a nyilvánosság előtt is megerősítette ( Falusi Norbert LMP-s képviselő a saját felszólalási idejét átadta neki ) aggályaikat, amelyeket a hallottak alapján a város vezetése is oszt. Sztachó-Pekáry István, a környék képviselője elmondta: már a lakossági fórumon is megfogalmazódott, hogy a tervek alapján nem illik a társasház a környezetbe, azon mindenképpen változtatni kell. A képviselő szerint valaki szándékosan félrevezetheti a lakosságot azzal, hogy az önkormányzat nem törődik az üggyel, sőt támogatja a beruházást. Szerinte ez nem igaz, éppenséggel egyetért a hivatal a panaszosokkal. Felszólalásában úgy fogalmazott, hogy egy szinttel mindenképpen csökkenteni kell a magasságot, amelyre a felszólaló lakos azt mondta, hogy az még mindig magasabb, mint az ott lévő házak. Így beláthatnának a lakásokból az udvarokba.

Hasonló cikkünk:  Szoboravatással, zenés programokkal, koszorúzással ünnepelt Kecskemét - videóval

A polgármester megköszönte a panaszos lakónak, hogy elmondták véleményüket, hogy foglalkoznak környezetükkel. Szemereyné Pataki Klaudia szerint jókor történt még ez, nincs olyan előrehaladott állapotban az ügy, hogy ne lehetne változásokat eszközölni. A beruházónak pedig a korrektségét köszönte meg, akinek nem lett volna kötelessége fórumot tartani, mégis megtette.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Izsáki út: június 18-án műszaki, július 18-án forgalmi átadás

Ha minden a tervek szerint alakul, a nyári hónapokban végre teljesen birtokba veheti városunk a Könyves Kálmán körút és...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...