fbpx

FRISS HÍREK

Politikusok és Matolcsy-emberek az egyetemi alapítvány kuratóriumában

- Advertisement -

Azt már a múltkor lehoztuk, hogy Neumann János Egyetemet -a magánegyetemmé való átalakítás után- tulajdonló Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöki székébe Csizmadia Norbertet ültették. Akiről megírtuk, hogy Matolcsy György közeléből érkezett. És aki a polgármester férje (Szemerey Szabolcs – Matolcsy György rokona) vezérigazgatta KEDO Zrt., a campus beruházást koordináló társaság igazgatóságának a tagja.

Most viszont kiderült, hogy kik ülnek még a kuratóriumban.

  • Tagja lesz Gaál József álláshalmozó is. Ő ugye Kecskemét egyik alpolgármestere, aki továbbra sem válaszolt kérdésünkre, hogy mire föl kapott a piac igazgatója vállalkozóként 8,4 milliót a Slow Food piacra; és akinek a neve felmerült a piaci kirúgási botránynál és adatvédelmi incidensnél; az országos iparkamara egyik alelnöke; a megyei iparkamara elnöke; szintén a KEDO Zrt. igazgatóságának tagja; és a közelmúltban egy kirakat eseményen az állam által bértámogatott Szimikron Kft. tulajdonosa, ügyvezetője. Az egyetem címzetes docense, rendszeres óraadó. És most az egyetemi alapítvány egyik kurátora.
  • Tagja lesz Lezsák Sándor is, aki szintén gyűjti a neve mellett a pozíciókat és a közpénz milliárdokat. Az Országgyűlés alelnöke; kormánypárti országgyűlési képviselő (Bács megye 4. vk.); a Nemzeti Fórum Egyesület elnöke; a Lakitelek Alapítvány és Népfőiskola alapítója; a Mindszenty Társaság ügyvezető elnöke. A Hungarikum Liget megálmodója.
  • Tagja lesz dr. Nagy Zoltán, a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. ügyvezetője.
  • Tagja lesz Bánkuty Tamás József, aki dolgozott a Nemzetgazdasági Minisztériumban 2010 és 2013 között, 2013-tól a Magyar Nemzeti Bank munkatársa. 2014 óta a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány igazgatója. Az Optima Befektetési Alapkezelő Zrt. felügyelőbizottsági, illetve a Ferida Zrt. igazgatósági tagja. Kopátsy Sándor Akadémiai Kiadónál megjelent Új közgazdaságtan című könyvének szerkesztője, közreműködött Matolcsy György Egyensúly és növekedés című kötetének elkészítésében.
Hasonló cikkünk:  Változik a lakossági átalánydíjas gázfogyasztás elszámolása

Politikusok és Matolcsy-emberek a kuratóriumban

Ezzel tehát az öt tagból ketten Matolcsy György közeléből érkeztek a kuratóriumba, kettő tag pedig politikus. Lezsák Sándor egyérteműen az, Gaál József alpolgármester pedig, annak ellenére, hogy nem tagja  -tudomásunk szerint- a Fidesznek, mégis egy városvezető tisztséget kapott a fideszes városirányítástól, még ha külsős alpolgármester is. És még az is elmondható, hogy ketten a polgármester férje mellől érkeztek a KEDO Zrt. igazgatóságából.

 

Az információk egy részét a Neumann János Egyetem honlapjáról vettük

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...