fbpx
14.3 C
Kecskemét
2023. június 3., szombat

FRISS HÍREK

Politikusok és Matolcsy-emberek az egyetemi alapítvány kuratóriumában

Azt már a múltkor lehoztuk, hogy Neumann János Egyetemet -a magánegyetemmé való átalakítás után- tulajdonló Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöki székébe Csizmadia Norbertet ültették. Akiről megírtuk, hogy Matolcsy György közeléből érkezett. És aki a polgármester férje (Szemerey Szabolcs – Matolcsy György rokona) vezérigazgatta KEDO Zrt., a campus beruházást koordináló társaság igazgatóságának a tagja.

Most viszont kiderült, hogy kik ülnek még a kuratóriumban.

  • Tagja lesz Gaál József álláshalmozó is. Ő ugye Kecskemét egyik alpolgármestere, aki továbbra sem válaszolt kérdésünkre, hogy mire föl kapott a piac igazgatója vállalkozóként 8,4 milliót a Slow Food piacra; és akinek a neve felmerült a piaci kirúgási botránynál és adatvédelmi incidensnél; az országos iparkamara egyik alelnöke; a megyei iparkamara elnöke; szintén a KEDO Zrt. igazgatóságának tagja; és a közelmúltban egy kirakat eseményen az állam által bértámogatott Szimikron Kft. tulajdonosa, ügyvezetője. Az egyetem címzetes docense, rendszeres óraadó. És most az egyetemi alapítvány egyik kurátora.
  • Tagja lesz Lezsák Sándor is, aki szintén gyűjti a neve mellett a pozíciókat és a közpénz milliárdokat. Az Országgyűlés alelnöke; kormánypárti országgyűlési képviselő (Bács megye 4. vk.); a Nemzeti Fórum Egyesület elnöke; a Lakitelek Alapítvány és Népfőiskola alapítója; a Mindszenty Társaság ügyvezető elnöke. A Hungarikum Liget megálmodója.
  • Tagja lesz dr. Nagy Zoltán, a Phoenix Mecano Kecskemét Kft. ügyvezetője.
  • Tagja lesz Bánkuty Tamás József, aki dolgozott a Nemzetgazdasági Minisztériumban 2010 és 2013 között, 2013-tól a Magyar Nemzeti Bank munkatársa. 2014 óta a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány igazgatója. Az Optima Befektetési Alapkezelő Zrt. felügyelőbizottsági, illetve a Ferida Zrt. igazgatósági tagja. Kopátsy Sándor Akadémiai Kiadónál megjelent Új közgazdaságtan című könyvének szerkesztője, közreműködött Matolcsy György Egyensúly és növekedés című kötetének elkészítésében.
Hasonló cikkünk:  A kiskunhalasi polgármesternek elege lett a városban garázdálkodó elemekből
Hasonló cikkünk:  Szolnoki Fidesz-irodára is került a különös matricából

Politikusok és Matolcsy-emberek a kuratóriumban

Ezzel tehát az öt tagból ketten Matolcsy György közeléből érkeztek a kuratóriumba, kettő tag pedig politikus. Lezsák Sándor egyérteműen az, Gaál József alpolgármester pedig, annak ellenére, hogy nem tagja  -tudomásunk szerint- a Fidesznek, mégis egy városvezető tisztséget kapott a fideszes városirányítástól, még ha külsős alpolgármester is. És még az is elmondható, hogy ketten a polgármester férje mellől érkeztek a KEDO Zrt. igazgatóságából.

 

Az információk egy részét a Neumann János Egyetem honlapjáról vettük

Hirdetés

Felkapottak

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...

Hirdetés

Legnépszerűbb

Ágasegyházánál videóra vették a fekete nagymacskát

Hajnal Viktor felvételét már többen megosztották a Facebookon. Egy lovaskocsiról vettek videóra egy fekete macskaszerű állatot, még az is...