Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Egy ideig nem mehetünk a szabadkai piacra vásárolni – lezárták a szerb-magyar határt

- Advertisement -

A kecskemétiek is előszeretettel keresik fel a szabadkai piacot az utóbbi néhány évben. Látva a színes kínálatot, a kedvező árakat sokan mennek bevásárolni Szabadkára. Vagy egyszerűen csak azért látogatnak el a szecessziójáról is híres vajdasági városba, mert szeretik a fűszeres balkáni ételeket, kortyolnának a zaccos kávéból és vennének néhány tábla rizses csokit. Ezt most egy ideig nem tehetik meg, mert:

a Szerbiában bevezetett rendkívüli állapot miatt mind a közúti, mind a vasúti szerb államhatárt csak szerb állampolgárok, diplomaták, a tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek, valamint a segíteni érkező orvosi személyzet léphetik át.

A határátkelőhelyeken jelen lesz a katonaság is.

Ana Brnabic kormányfő a szerbiai közszolgálati televízióban közölte: Szerbiát lezárták, az országba csak a külföldről hazatérő szerbiai állampolgárok, a diplomaták és a tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek léphetnek be.

Nem nyitnak ki az óvodák, az általános és középiskolák, valamint az egyetemek. Az iskolák valószínűleg a tanév végéig zárva maradnak, a diákok a tévén keresztül tanulnak majd.

Vučić államfő elmondta, a hadsereget az utcára vezérlik, katonák fogják védeni azokat a kórházakat, ahol fertőzötteket kezelnek, míg a rendőrök a legszigorúbban ellenőrzik majd, hogy a házi karantén alá helyezettek betartják-e az előírásokat, és a karantén szabályait megszegők súlyos büntetést kapnak.

forrás: pannonrtv.com és vajma.info

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version