Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Facebook csoportokon keresztül nem fogad el támogatást a kórház

- Advertisement -

A Kecskeméti kórházak támogatása Facebook csoport több, mint 4000 tagot számlál. Néhány hét alatt duzzadt ekkorára a segítő szándékú csoport. Élő közvetítéseinkben mi is ajánlottuk ezt az összefogást, és talán rajtunk keresztül is csatlakoztak ide, ajánlottak fel segítséget. Heteken keresztül varrták a maszkokat a kórházi személyzetnek, és több alkalommal is olvasni lehetett itt, hogy hol egyik, hol másik cég, esetleg magánszemély élelemmel segítette a munkájukat végző orvosokat, ápolókat. Nem is beszélve a rengeteg köszönetet kifejező gondolatról.

A kórház a csoporttól nem fogad el segítséget már

A csoport léte most okafogyottá vált, legalábbis a kórházat tekintve, mivel a kórház innen (és másik hasonló kezdeményezéstől sem) nem fogad el több segítséget. Az adminisztrátor ezt írta minap a csoportban:

„A kórház a csoporton keresztül nem fogad semmit. Csak a kozponti mail címre és a központi alapítványi szamlaszamra varja a további felajanlasokat. Ezért, a csoport munkája már nem szükséges.”

Azt is hozzátette, hogy nem akarja elveszíteni az összegyűlt segítő szándékú embereket, ezért most abban gondolkodik, kinek segítsenek a továbbiakban.

Kérdéseinkre egy linkkel válaszolt a kórház, de amit kérdeztünk, arra nem kaptunk választ

Közben a kórházhoz fordultunk, hogy megtudjuk, mi történt. Ezeket a kérdéseket küldtük el:

– Miért nem fogad a csoporton keresztül (vagy más hasonló módon)
támogatásokat a kórház?
– Ki hozott erről döntést és milyen indokkal?
– A csoport adminját ki és milyen indokkal értesítette arról, hogy nem
tudják a segítséget a továbbiakban elfogadni?

Csakúgy, mint a Városi Alapkezelő a kérdéseinkre, a kórház is egy linkkel válaszolt. Úgy látszik mostanában ez a divat. Egy gondosan megfogalmazott közleményre visz a link, amelyből csak éppen a kérdéseinkre nem kaptunk választ. Megmutatjuk a közleményt. Kérjük, küldje el nekünk a szerkesztoseg@kecsup.hu email címre a válaszokat, ha megtalálja ebben a közleményben.

- Advertisement -
Exit mobile version