Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Szeberényi Gyula Tamás: Megváltozott a helyzet, nem indokolt visszatartani a területi adatokat

- Advertisement -

Tegnap írtuk meg, hogy vannak/lesznek területi adatok a koronavírussal kapcsolatban. Arról is beszámoltunk, hogy Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester kommentekben hevesen védte azt az álláspontot (velünk vitázva), hogy nem szabad területi adatokat kiadni. Az érvei és a KecsUP érvei is ott vannak az előző cikkünkben. Akkor jeleztük, hogy megkérdezzük az alpolgármestert, hogy mi a véleménye arról, hogy mégis közölnek már ilyen adatokat Magyarországon

Szeberényi Gyula Tamás ezt válaszolta:

„A legújabb hírek szerint minden megyében viszonylag egyenletesen jelen van a koronavírus. Így egyrészt ezért, másrészt a kijárási korlátozás miatt nem kell attól tartani, hogy megfertőződik olyan országrész, amely eddig mentes volt a járványtól. Tekintettel arra, hogy a járvány terjedésével kapcsolatosan a fentebbi lényeges körülmények megváltoztak, ezért talán már közegészségügyi szempontból nem indokolt ezen információ visszatartása. Hangsúlyozom, hogy ezeket a rendelkezésemre álló információk alapján mondom.”

Kiegészítette még ezt azzal, hogy Olaszországban segíthette a déli területek elfertőződését az, hogy tudták, hogy ott nincs vagy alig van fertőzött. (Vagyis az ország északi részéből megindulhattak oda a vírus elől menekülők – a szerk.). Tehát az adatok közlése segíthette az ottani járvány terjedését. Mi nem tudjuk, hogy ez így volt-e, bizonyára -ahogy említi az alpolgármester- ilyen információk birtokában van.

Az olasz csizma sarkában lévő Puglia kormányzója  „sikeres stratégiának nevezte, hogy minden eszközzel megakadályozták, hogy az „északról menekülők délre vigyék a vírust” – írta az Origo.

Olvassa el egy másik cikkünket is erről!

Koronavírus: A TASZ szerint jogsértő módon közölte az állam a területi adatokat

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version