Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Nem hiszi el, mit találtunk Szeberényi alpolgármester asztalán

- Advertisement -

Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester a Facebook jelentette be a következőt:

„A Fideszben fontosnak tartjuk, hogy segítsük honfitársainkat. Így az idős barát Kecskemét alpolgármestereként magam is számos, a vírus miatt veszélyeztetett nyugdíjast hívtam fel, ajánlottam a segítségünket.”

Ennek megfelelően, mivel ezt fontosnak tartják, más fideszes képviselők is töltöttek fel telefonálós képet. Pl. Leviczky Cirill és Nemcsik Mátyás is.

Facebook/Kadafalva hivatalos oldala

Facebook/Nemcsik Mátyás

 

 

 

 

 

 

 

A liberális (libernyák by Orbán Viktor)  Fidesz múltja kísért Szeberényi Gyula Tamás asztalán?

Szeberényi alpolgármester asztalán azonnal kiszúrta a szemünket két sárga kör, két különböző papíron. Olyan fideszes sárga, de mégsem az, mint a mostani. Ezért megfordítottuk a fotót, belenagyítottunk és láss csodát mi van a papíron:

Fidesz – Magyar Polgári Párt – MDF

Vagyis ez azokból az időkből maradt meg az alpolgármesternek vagy a helyi Fidesz irodának, amikor a két párt megállapodást kötött, hogy közös listán indul az országgyűlési választáson. A barátkozás már korábban folyt, de erről 2001 szeptemberében született aláírás. Ekkor készültek ezek a jegyzetpapírok, vagyis mintegy 18 éves nyomtatványokról van szó. Most jól jönnek firka papírnak.

Mik történtek ezekben az időkben?

A vége felé tartott az első Orbán-kormány ideje. Ebben már ugyan az MDF is kapott szerepet Dávid Ibolya pártelnök révén (igazságügyi miniszter volt), de az 1998-as választáson még nem volt közös lista. Fidesz-MDF lista csak a 2002-es választáson volt, de a közösködés nem hozott sikert, az Orbán-kormány nem folytathatta tevékenységét. Az éppen kifutó adminisztráció feléig (2000-ig) Orbán Viktor a Liberális Nacionálé alelnöke volt, és talán nem tévedés azt állítani, hogy a 2002-es választásnak még egy szabadelvűként valamennyire létező (talán a közvélemény egy része még így tudta) Fidesz ment neki. Jelentősen felforgatva addigi megszokott szerkezetét. 2000-ben ugyanis Orbán lemondott a párt vezetéséről. Azt előbb Kövér László, majd 2001-ben Pokorni vette át, aki nem sokkal később lemondott, a párt ekkor lényegében vezető nélkül maradt. Ez a 2002-es választás elbukása után következett be, amikor is eltört valami a pártban, és innentől egy gyökeresen más jellegű Fidesz kezdett épülni. Emlékezzünk vissza, hogy ekkor mondta Orbán, hogy a haza nem lehet ellenzékben. És ezekben az időkben szerveződtek a mozdulásra kész és váró polgári körök.

Szeberényi volt Kecskeméten az egyik utolsó liberális fideszes?

Szóval ezekben a Fidesz-MDF időkben került válságba a párt, olyannyira, hogy Orbán lényegében ki is vonult a politikából, és a 2002-es önkormányzati választás eredménye is csak rontott a helyzeten. Ezen a választáson Kecskeméten a 32 fős testületbe egyéni körzetekből 14 tagot küldött a Fidesz-MDF közösködés, Szeberényi az akkori 15-ösben lett képviselő. Két jelöltjük pedig listáról jutott a közgyűlésbe. Szécsi Gábor (akkor Fidesz-MDF színekben) lett ismét a polgármester. Egyébként már az 1998-as önkormányzati választáson is Fidesz-MDF közös jelöltek voltak Kecskeméten. Szeberényi akkor is a 15-ösben győzött. Őt egyébként az utolsó kecskeméti fideszes liberálisként tartották sokan számon. Vajon amikor ránézett ezekre a papírokra, eszébe jutottak-e azok az idők?

Az MDF-fel később látványosan összeveszett a Fidesz, Dávid Ibolya pártja 2006-ban nem volt hajlandó kormányra segíteni a pártot. Pedig a második forduló előtt a Fidesz az MDF-hez több szálon köthető Bod Péter Ákosra cserélte le Orbán Viktor miniszterelnök-jelöltet. Azóta a Fidesz a KDNP-vel közösen áll rajtvonalhoz, és azóta nem tudjuk a KDNP népszerűségét. Érdekes módon, nem tartják fontosnak a kutatók, hogy felmérjék a kereszténydemokraták valós támogatottságát, ha már ciklusok óta kormányzati tényezők.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Székre állt Orbán Viktor Kecskeméten – érdekességek a zártkörű kormányfői látogatásról

Hogy jutottunk be a rendezvényre? Mit írt a Kétfarkú Kutya Párt képviselő-jelöltje a transzparensére? Hogy lehetett levelet feladni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version