Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Sohajda ígérete a csődbe vitt Kinizsi „átláthatóságáról” és „sikeréről”

- Advertisement -

Lendületben a Kinizsi FC – Megfiatalodott új elnökséggel kezdik a szezont Sohajda Márk, a Nagykőrösi Kinizsi FC új elnöke: „összefogás, átláthatóság, siker” – ezzel a visszafogottnak és szerénynek csöppet sem mondható címmel jelentette be a Kinizsi vezetőváltását az Önkormányzati Hírek (ÖH) 2017. július 21-i száma.

A közölt fotón büszkén sorakozott fel az új vezetés, valamint Körtvélyesi Attila alpolgármester, helyi Fidesz elnök, oldalán Rónaszéki Lajossal, a klub előző elnökével.

Sohajda Márk az ÖH-nak elmondta, hogy miként is került a Kinizsi elnöki székének közelébe: „Decemberben elődömmel, Rónaszéki Lajossal kerültünk kapcsolatba az egyik üzlettársamon keresztül – a szintén nagykőrösi Veszprémi Zsolt által – az ügyben,
hogy tudnánk segíteni a klubon támogatás formájában (…) Az általam nagyra tisztelt Rónaszéki úr hamar észrevette, hogy munkánknak köszönhetően olyan kapcsolati tőkére tettünk szert, amely minden szinten segítheti a helyi sport fejlődését”.
Érdekes módon, ekkor Sohajda Márkot még nem zavarta az, hogy Rónaszéki úr a 2006-os önkormányzati választás alkalmával a Jobb Nagykőrösért önkormányzati képviselőjelöltje volt. Sohajdának csak azután lett zavaró tényező elődjének közéleti próbálkozása, hogy kitört a TAO-pénzek körüli botrány: az úrból hamar bűnbakot csinált.

Sohajda az ÖH kérdésére összefoglalta a hosszú távú terveit is. Önbizalomtól duzzadva csak három szót mondott: „összefogás, átláthatóság, siker!Hozzátette: „Az önkormányzatot, a legnagyobb támogatónkat képviselve dr. Körtvélyesi Attila alpolgármester személye is fontos volt számomra, hiszen országosan látom, hogy fejlődést elérni csakis a városvezetéssel karöltve lehet.” A Kinizsi elnökből fideszes képviselővé avanzsált Sohajda kijelentése több kérdést is felvet:

– Vajon hogyan gondolta azt a bizonyos „átláthatóságot”? Mert hogy az általa irányított sportegyesületről sok mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy „átlátható”. A mai napig nem tudjuk például, hogy mi lett annak a Kinizsinek megítélt majd százmillió forintnak a sorsa, amelyek a labdarúgó és röplabda szakosztály TAO-dokumentumaiból olvashatók ki. Azokból, amelyeket egyébként a Kinizsi honlapjának inaktiválásával időközben eltüntettek a nyilvánosság elől, nyilván ugyancsak az „átláthatóság” jegyében.

– Szintén kérdés, hogy miként értelmezhető Körtvélyesi szerepvállalása a Kinizsi vezetésében? A város fideszes alpolgármestere tagja a klub elnökségének vagy csak kívülről, a tanácsaival segítette a Kinizsi „átláthatóságát” és „sikerét”? Milyen szerepe volt a TAO-pénzeket érintő botrányban és a 400 millió forintos klubház építése körüli cirkusz kirobbanásában?

Sohajda azt is elmondta, büszke arra, hogy „a nagykőrösi futballról Pest megye szerte egyre elismerőbben beszélnek”. A nagykőrösi futball valóban megye, sőt országszerte téma. De hogy elismerően esne róla szó, hát az nagyjából annyira igaz, mint Sohajda ígérete a csődbe vitt Kinizsi „átláthatóságáról” és „sikeréről”.

könyvelő

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version