Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Bányai Gábor nem szavazott betegen, és nem sértett szabályt a kórházi látogatáskor

- Advertisement -

Miután országos hír lett (mi is megírtuk), hogy Bányai Gábor, a Bács megyei 5. választókerület országgyűlési képviselője (Fidesz-KDNP) koronavírussal kórházba került (azóta pedig lélegeztetőgépre tették), az interneten sokan azzal támadják, hogy bezzeg előtte még megszavazta a veszélyhelyzet újbóli meghosszabbítását a parlamentben. Február 24-én posztolta, hogy kórházban van, a szavazás pedig február 22-én volt. És azt is felhántorgatják, hogy a látogatási tilalom ellenére, látogatást tett a kiskunhalasi járványkórházban, ahol beteg édesanyjával is találkozott. Nézzük, mi is történt.

Bányai Gábor nem szavazott

Minden bizonnyal az téveszti meg a kommentelőket, hogy 133 képviselő igen szavazatával fogadták el a veszélyhelyzet újbóli meghosszabbítását. Ez volt február 22-én. Orbán Viktor ugyanis bátor 133 képviselőről beszélt majdnem egy éve, amikor szembe kellett minannyiunknak nézni a koronavírussal, és akkor a miniszterelnök a kormánypárti képviselőkről beszélt, mondván, hogy neki ennyi ember kell ahhoz, hogy meghozzák azokat az intézkedéseket, amelyekre szerinte akkor szükség volt. 133 képviselő ül ugyanis a Fidesz-KDNP soraiban, és éppen ennyi szavazat kell a 2/3-hoz. Csakhogy a múlt hétfői szavazáson ez a 133 szavazat nem csupán a kormánypárti farkciókból érkezett a jegyzőkönyv szerint. Nem is érkezhetett, mert ezekből összesen hárman hiányoztak, köztük Bányai Gábor képviselő is. De végül meglett a 133 szavazat, ugyanis két független képviselő és a nemzetiségi képviselő is igent nyomott.

Tehát Bányai Gábor nem volt ott, nem vett részt a szavazáson, ahogyan a nap többi szavazásán sem.

parlament.hu

A szabályzat szerint általánosságban tilos a látogatás, de van rá egyéni lehetőség

Ami pedig a látogatási tilalmat illeti. Valóban az van. Ugyanakkor ez nem jelenti azt, hogy senki nem mehet be „az utcáról” a kórházba. Bányai Gábor február 19-én posztolta, hogy lehetőséget kapott édesanyja meglátogatására a járványkórházban. Éppen az ápolók napján. Képet is tett fel a Facebookra.

Facebook/Bányai Gábor országgyűlési képviselő

Megnéztük a látogatással kapcsolatban, mit ír a kiskunhalasi kórház (nem járványkórház, hanem a „rendes”) szabályzata.

Tehát bizonyos esetekben az osztályvezető főorvos engedélyével meg lehet látogatni súlyos, életveszélyes állapotban lévő betegeket. Nézzük, hogy konkrétan a járványkórház területén milyen szabály van erre.

Vagyis az sem igaz, hogy főleg a járványkórház területére nem lehet bemenni látogatni. Sőt, itt nem is olvasható, hogy kizárólag súlyos, életveszélyben lévő beteget lehet látogatni. Ebből a dokumentumból kiderül, hogy teljes védőfelszerelésben szabad csak itt a betegeket látogatni, és leginkább a látogató magassága, testsúlya, lábmérete a korlátozó tényező, tekintettel a felszerelésre.

Javul az állapota

Szerkesztőségünk szerint ebben az esetben nincs helye politikának, mert egy ember küzdelméről van szó a betegséggel szemben. Úgy tudjuk, hogy bár lassan, de folyamatosan javul Bányai Gábor állapota.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version