Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Egy vélemény a hálapénzről ingyenes antitest tesztet ért ma

- Advertisement -

A különböző csatornákon terjedő hírekkel ellentétben nem a nemzeti konzultációt kellett kitölteniük azoknak, akik ma ingyenes antitest tesztet igényeltek a Hírös Agóra előtt. Az orvosi kamara megyei szervezete és a megyei kormányhivatal közös kitelepülésén a kamara és a kormány hálapénzzel kapcsolatos inézkedéseiről kellett véleményt mondani, ekkor járt az ingyenes teszt. Egy tájékoztató szerint igyekeznek kivezetni a rendszerből a hálapénzt, és ehhez jelentősen emelik az orvosok fizetését. Majd jött kb. 10-15 kérdés a hálapénzről. A kérdőív névtelen volt és nem is kellett minden kérdésre válaszolni.

Utána ujjbegyből vett vérből állapították meg, hogy a sorbanállók szervezetében van-e antitest a koronavírussal szemben. Kollégánk is kitöltötte a kérdőívet, el is végezték a tesztet, de az negatív lett (miként többeknek is vele egy időben) annak ellenére, hogy már több hónappal ezelőtt a második Astra Zeneca oltást is megkapta. Az orvosi kamara megyei vezetője panaszkodott is a jelenlévőknek, hogy nagyon sok negatív teszt lett, ezért arra gyanakszik, hogy a használt teszt rossz arányban mutatja ki a védettséget. Kollégánknak az ujját szúró hölgy előtte mondta is, hogy a teszt kb. 60%-ban megbízható.

 

- Advertisement -
Exit mobile version