Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Jön az első KecsUP est – Kecskemét közlekedése a téma

- Advertisement -

Már félve merjük leírni, de megint készülünk az első KecsUP estre. Legelőször első szülinapunk apropóján akartunk ilyet csinálni (2020 tavaszán), de azt a koronavírus áthúzta. Most egyelőre nincsenek korlátozások, amelyek lehetetlenné tennék az összejövetelt. Persze bármi történhet addig.

Szóval ha semmi nem gátol meg bennünket, akkor

az első KecsUp est november 5-én (péntek) 17 órakor lesz a megyei könyvtár kávézójában, Kecskeméten.

Terveink szerint minden ilyen alkalmat a személyes találkozáson és beszélgetéseken túl arra is felhasználunk, hogy egy-egy fontos beszédtémát kifejtsünk, meghívott vendégeinkkel megtárgyaljunk.

Az első alkalommal Kecskemét közlekedése lesz terítéken.

A moderált társalgás során a következő témákat érintenénk:

Belváros közeljövője:

Forgalomcsillapítási elképzelések. Egysávosítható-e a kiskörút? Új parkolóház, mélygarázs a belvárosban.

Belváros, azon belül is a főtér:

Mikromobilitási eszközök (e-roller pl.) helyét és kulturált használatát meg tudjuk-e találni? A kerékpár mint hagyományos soft közlekedési eszközünk.

Közösségi közlekedés:

Buszsávok létesítése. Megvalósul-e az intermodális csomópont és ezzel párhuzamosan a Széchenyi térről kiköltöztethető lesz-e a buszpályaudvar?

Általános kérdéskörök:

Egész Európában diskurzus zajlik a lakott területen belüli 30 km/h-ás sebességkorlátozás bevezetéséről. Kecskeméten megléphető lenne-e egy ilyen intézkedés? A közlekedésbiztonságon tudna-e javítani, illetve jelentkezne-e általa forgalomcsillapítás, az egyéni autóhasználatról másfajta közlekedési módokra történő „átvándorlás”? Parkolás mint közlekedésszabályozó eszköz. A parkolási helyzet gondjai-bajai.

Tervezett kérdéseink melett a hallgatóság is kérdezhetne. Ezt az alkalmat most kb. másfél órásra tervezzük. A KecsUP esten való részvétel ingyenes. Ilyen és hasonló rendezvényeinkhez és a KecsUP hírportál működéséhez támogatásokat elfogadunk.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version