Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A KecsUP után a Telex is megírta, hogy nem találja nyomát annak, hogy Márki-Zay kórházi osztályokat záratna be

- Advertisement -

Minap pénzt ajánlott fel annak az ellenzék miniszterelnök-jelöltje, aki megtalálja azokat a kijelentéseit, amelyeket a kormánypárti sajtó rendre idéz tőle, és amivel negatív kampányt folytat ellene. Magyarul, amivel megpróbálják lejáratni.  Öt ilyen kijelentésre keresi a saját szavait, de előre jelezte, nem fog senki ilyeneket találni, mert nem mondott ilyeneket.

Az egyik ilyen, amit véres kardként vitt szerte az országban a fideszes sajtó, hogy Márki-Zay Péter kórházi osztályokat záratna be. Sőt, az M1, közmédiának hazudott propagandagyár már úgy mondta be, hogy tömegesen záratna be osztályokat.

A helyi kormánypárti sajtó is erre alapozva riogatott közpénzből

A Márki-Zaynak tulajdonított mondatra alapozva riogatta a fideszes kecskeméti önkormányzat sajtója a lakosságot, majd később maga a Fidesz is, hogy veszélyben lehet a kecskemétiek ellátása, ha az úgynevezett baloldal győz a választáson. A kecskeméti médiacentrumnak nevezett önkormányzati sajtó ráadásul Bodrozsán Alexandra fotójával az ellenzéki jelöltet is belekeverte a történetbe, akire a kommentelők (már akiknek a kommentjét nem törölték ki) tüzelni kezdtek.

Már akkori egyik cikkünkben így fogalmaztunk:

„…a NER-sajtó véres kardként viszi végig az országban a Márki-Zaynak tulajdonított mondatot, amely szerint el kell fogadni, hogy bizonyos kórházi osztályok ne legyenek vidéki városokban. Miután idézőjelben hozzák mindenhol ezt, jó lett volna, ha linkelik a mondottakat, de ilyennel nem találkoztunk.”

Pedig kerestük egy ideig. Amikor Márki-Zay még ki sem tűzte a „vérdíjat”. De sehol egy forrás, sehol egy link egy beszédhez, egy videóhoz. Most a Telex is arra jutott, hogy bár jó ötletnek tűnt a könnyű pénzkereset, de sajnos

nem találták meg „azokat az állításokat, amelyekre „vérdíjat” tűzött ki az ellenzéki miniszterelnök-jelölt.”

A hírportál még hozzáteszi, hogy egyébként az Országos Kórházi Főigazgatóság nyáron kiszivárgott tervezete pontosan ugyanazt tartalmazta, amivel a NER sajtó Márki-Zay Pétert támadja.

Így manipulál a fideszes sajtó

Egy példát hozunk ide, amely jól mutatja, mennyire manipulál a fideszes sajtó. Amikor a Márki-Zaynak tulajdonított idézetet emlegették, akkor egy másik nyilatkozattal is ezt próbálták erősíteni. Az is volt a „cikk” címe, hogy

Gyurcsány és Márki-Zay Péter egészségpolitikusa megerősítette: bezárnának vidéki kórházi osztályokat

És a „cikkben” hozott videórészlet címe is az, hogy Komáromi Zoltán elismerte.

TÉNYLEG NÉZZE MEG, MERT KÜLÖNBEN NEM HINNÉ EL, HOGY MILYEN SZINTŰ MANIPULÁLÁS VAN EBBEN A VIDEÓBAN ÉS A NER-SAJTÓBAN. UGYANIS EBBEN SEMMIT NEM ISMERT EL KOMÁROMI. Sőt, lényegében meg sem szólalt. Amikor beszélni kezdett, elvágták a videót.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version