Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Vita a Bajza József utcába tervezett bölcsődéről, a helyiek megvédenék a véderdőt

- Advertisement -

Nem a bölcsőde ellen vannak, hanem a helyszín kiválasztását nem támogatják a Bajza József utcai lakosok a Széchenyivárosban. Engert Jakabné (Fidesz) alpolgármester az önkormányzat képviseletében csalódottságának adott hangot, mert úgy érzékeli, a helyi lakosok kifogásolják a bölcsőde építését. A ma délután tartott lakossági fórumot azért hívták össze, hogy az önkormányzat tájékoztatást adjon a Széchenyivárosba tervezett 640 m2 alapterületű, 4 csoportos 56 férőhelyes intézményről.

A kecskeméti önkormányzat még 2020 elején nyert el uniós forrást bölcsőde építésére, amit 2023 december végéig kellene megépíteni. A Bajzai utcai lakosok ezt két szempontból nem tartják jó ötletnek. Egyfelől kivágják a maguk által gondozott véderdőt, amit nagyon nem szeretnének. Másfelől a jelenleg fennálló parkolási gondok csak fokozódnak, mert még nagyobb lesz az autóforgalom.

Vita a Bajza József utcai zöldfelületről és a helyére tervezett bölcsődéről

Az önkormányzat azzal érvvel, hogy a beérkező igényeknek akarnak megfelelni, ami új bölcsőde építéséről szól. A beruházás során pedig pótolni fogják a fákat és a zöldfelületet. Erre néhányak úgy reagáltak, hogy amikor szerettek volna itt új parkolókat létesíteni, azt az önkormányzat a zöldfelületre hivatkozva tagadta meg. Nem értik, hogy most miért lehet a zöldfelület elvételével mégis építkezni. Az önkormányzat úgy felelt, hogy azért ezt a területet jelölték ki, mert városi tulajdonban van. Az alpolgármester azt mondta, ha nem épül meg a bölcsőde ez a pénz elúszik. A helyiek azt kérik, hogy új helyet jelöljenek ki a bölcsődének.

Bajza József utcába tervezett bölcsőde tervrajza

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Székre állt Orbán Viktor Kecskeméten – érdekességek a zártkörű kormányfői látogatásról

Hogy jutottunk be a rendezvényre? Mit írt a Kétfarkú Kutya Párt képviselő-jelöltje a transzparensére? Hogy lehetett levelet feladni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version