Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Kecskeméti középiskolások 12 pontban követelik, hogy saját iskoláikban tanulhassanak

- Advertisement -

A kecskeméti egészségügyis diákok ma délelőtt 12 pontból álló petíciót adták át a Kecskeméti Szakképzési Centrum vezetőségének. Továbbra is a saját iskolájukban és a saját tanáraikkal tanulnának, mert attól félnek, hogy hátrányba kerülnek az érettségi vizsgákon. Követelésüket a diákokkal telt Szent-Györgyi Albert Technikum aulájában olvasták fel Dr. Papp Zoltán igazgató, fideszes önkormányzati képviselő, Leviczky Cirill kancellár, fideszes önkormányzati képviselő és a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatója előtt. Délután egy spontán megmozdulásra is összegyűltek és a Városháza elé vonultak, hogy a petíciójukat a polgármesternek is átadják.

Tisztában vagyunk azzal, hogy ezek az intézkedések miért történnek és azzal is tisztában vagyunk, hogy senki sincs most könnyű helyzetben. Viszont mindez a tanulókra nézve hosszabb távon is kihatással van. „Életpályánkra is kihat. Gondoljunk csak arra, hogy mekkora hátránnyal indulunk mi a gimnazistákkal szemben az érettségin, miközben ugyanazt fogjuk írni.”

– fogalmaznak petíciójukban a Szent-Györgyi Albert, a Gróf Károlyi Sándor és a Gáspár András Technikum tanulói. 12 pontjukat a diákokkal és a tanárokkal megtelt aulában ismertették, amikre választ- vagy megoldást szeretnének kapni.

  • Jogunk van az egyenlő elvárásokhoz egyenlő oktatásban részesülnünk.” Miért van az, hogy másnak szabad, nekik meg nem – teszik fel a kérdést az első pontjukban. Majd így folytatják:
  • A mi szüleink adót fizetnek. Adót fizetnek azért, hogy az állam az elvárásokhoz megfelelő minőségben nyújtson oktatást gyermekeiknek olyan intézmények által, amelyeket az adófizetők tartanak fent. Azonban, így nem élhetünk megfelelően a közoktatáshoz való, mindenkit megillető jogunkkal.

„Újra vármegyék az otthonaink, de a mi tanáraink nem újra szolgák” – üzenik a diákok a Városháza előtt – 2022. október 14. / kecsup.hu

  • Szeretnének a saját iskoláikban tanulni és továbbra is 45 perces órákat akarnak, mert, mint írták, így sem elég az irreálisan nagy tananyagra 45 perc. Eltudják viszont azt fogadni, hogy a reggeli és a délutáni tanítás helyett legyen egyik héten jelenléti oktatás, a következő héten pedig online. Bár sok negatív tapasztalatuk van az online oktatással, tették hozzá a diákok. Azzal viszont nem értenek egyet, hogy késő estig kelljen iskolában lenniük, miközben több diáktársuk vidékről ingázik.
  • Elfogadhatatlannak tartják azt, hogy egy hónapig kénytelenek legyenek kimaradni a közoktatásból a kényszerből meghosszabbított téli szünet miatt. Mindezek a döntések szerintük nem szolgálják a diákok érdekeit, mert egyszerre nehezítik meg a tanulást és a pedagógusok munkáját is.
  • Tudomásukra jutott olyan eset is, hogy a Kecskeméti Szakképzési Centrum egyik iskolájában tevékenykedő diákönkormányzatisát kirúgással fenyegették, ha bármilyen demonstrációban részt vesz.
  • Ami a jövőt illeti, a diákok szerint felmondási hullámot indíthat el a tanárok körében ez a mostani intézkedési sorozat, ha nem sikerül megoldásra jutni – írták petíciójukban a három iskola tanulói.

Tüntettek a kecskeméti egészségügyis diákok és tanárok, nem akarnak költözni / kecsup.hu

Az egészségügyis diákok hivatalosan tegnap értesültek arról, hogy a fűtési szezon időszakában spórolásból másik iskolába akarják őket költöztetni. Tiltakozásul ezután kivonultak a Kecskeméti Szent-Györgyi Albert Technikum udvarára.

Eüsök vagyunk, maradni akarunk!

– skandálták a tanulók, akik mellé tanáraik is felsorakoztak.

Kérdésünkre a diákok egy csoportja elmondta, hogy nem akarnak elkötözni olyan iskolába, ahol teljesen mást tanítanak és ezért nincsenek is megfelelő eszközök, amikre nekik szükségük van a tanuláshoz. Egyikük, aki masszőrnek tanul, elmondta, hogy a Szent-Györgyiben rendelkezésre áll minden felszerelés és, ha költözni kell, nem tudja hogyan fog megfelelő képzést kapni eszközök hiányában. Másikuk úgy fogalmazott, hogy nem esti iskolába iratkozott, és most arról is szó van, hogy késő estig fognak tartani az órák. Egy harmadik tanuló úgy érvelt, hogy szükségük van a saját tanáraikra és a megszokott iskolai tantermeikre, ahol megfelelő közegben tudnak képződni.

Kerestük Dr. Papp Zoltán igazgatót, Leviczky Cirill kancellárt és a Kecskeméti Szakképzési Centrum főigazgatóját, Ignácz Bencét, hogy figyelembe veszik-e a diákok petícióját. Válaszukat közöljük.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version