Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Tiborcz István újabb vissza nem térítendő forráshoz jut brüsszeli pénzből

- Advertisement -

A Tiborcz család több, mint egymilliárd forint vissza nem térítendő támogatást nyert el csak erdősítésre. Mindezt úgy, hogy a Magyarországnak járó uniós pénzek jogállamisági problémák miatt továbbra sem érkeznek maradéktalanul. Tiborcz István 156 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el az előző ciklus uniós forrásai közül a vidékfejlesztési program támogatási forrásából.

Tiborcz ismét erdősítés támogatására ítélték meg a brüsszeli pénzt november 3-án – derül ki a kormányzati pályázati portál adataiból. Ugyanerre a célra már két éve is jelentős összeget nyert el, a 2020. októberi döntés értelmében 215 millió forint vissza nem térítendő támogatás járt.

Önrész nélkül, teljes egészében finanszírozza az unió ezt az újabb beruházást is, csakúgy, mint a korábbit.

„Az erdőtelepítés Bicske térségben olyan lejtős területeken valósulhat meg, ahol a szél és a vízerózió elleni védekezés rendkívüli jelentőséggel bír, továbbá olyan zöldfolyosó kialakítását is szolgálja, mely a fajok szabad mozgását, elterjedését elősegíti” – közölte Tiborcz István kommunikációs munkatársa.

A projekt keretében összesen 22,7 hektár erősen erodált, korábban döntően lucernával hasznosított lejtős szántó területen létesül erdő. Hozzátette, hogy ez a pályázat nem áll összefüggésben a korábban ugyanerre a célra elnyert támogatással, a két projekt független egymástól.

Tiborcz apuka sem marad el sikerekben a fiától, tavaly 687 millió forintot nyert el unió által támogatott erdősítési pályázatokon. A pénzt a Fejér megyei Csabdin használja fel, ahol a család birtoka is található, a település külterületének számító Tükröspusztán. 130,5 hektáros területen kezdődik erdőtelepítés, elsősorban akácerdő és egyéb keménylombos fajok, például csertölgy telepítése valósul meg olyan területeken, amelyek mezőgazdasági hasznosításra csak korlátozottan alkalmasak – mondta el akkor Tiborcz Sándor István.

Összeadva az elnyert pénzeket, csak erdősítési célra Tiborcz István és édesapja együtt már több mint egymilliárd forint vissza nem térítendő uniós forrást nyertek el. 

Vidékfejlesztési célokra pedig ennél is több támogatást ítéltek meg nekik. A hivatalos adatok többször is változtak az elmúlt években, a jelenlegi nyilvántartás alapján Tiborcz István valamivel több mint 632 millió forint vissza nem térítendő európai uniós agrártámogatást nyert el, apja pedig 690 milliót. Kettejüknek együtt tehát már több mint 1,3 milliárdot ítéltek meg.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version