Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

NAV: jogszerűen jártak el a lőszergyártó gépsor ügyében

- Advertisement -

Megszólalt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a KecsUP által is lapszemlézett Kalasnyikov-lőszergyártó gépsornak az ügyében, amit Törökországból hoztak be Magyarországra, és öt éve nyoma veszett. Azt állítják, hogy jogszerűen jártak el.

A Borsodi Általános Gépgyár Kft. (BSGÉP) vásárolta meg a lőszereket gyártó gépsort 2018-ban, de miután a cég elveszítette haditechnikai külkereskedelmi engedélyét, a NAV vámraktárában kellett elhelyezniük a gépsort. Papp Csabát, a BSGÉP tulajdonosát a NAV arról tájékoztatta, hogy már 2018-ban „kitároltak” onnan a gépet.

A kormányhivatal nem volt hajlandó elárulni Pappnak, hogy mi lett a gép sorsa, ezért a BSGÉP tulajdonosa feljelentést tett sikkasztás és hivatali visszaélés miatt, valamint a cég kártérítésért is folyamodna, de ahhoz tudni kellene, hogy ki használja a gépet, hol gyártják a töltényeket.

„A sajtóban megjelent információ, miszerint »nem tudni, hogy hová került a NAV vámraktárából« egy bizonyos lőfegyver- és lőszergyártó gépsor, alaptalan, a konkrét tényeket figyelmen kívül hagyó vádaskodás nem felel meg a valóságnak” – reagált közleményében a NAV, szerintük az általuk megtett intézkedés jogszerű volt.

A hivatal azt írta, hogy „ilyen gépsor importálásához, majd a szabad forgalomba bocsátás kezdeményezéséhez az importőrnek haditechnikai külkereskedelmi tevékenységi és importengedéllyel kell rendelkeznie.”

A NAV szerint a szabad forgalomba bocsátás vámeljárás kizárólag ennek birtokában és csak akkor végezhető el, ha:

  • az eljárásban érintett nem uniós áruk, és az árunyilatkozat benyújtására jogosult személy teljeskörűen azonosítható;
  • a vámeljárás kezdeményezésére szolgáló vám-árunyilatkozat adatainak pontosságát a vámellenőrzés alátámasztja.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version