Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Egy Fülöp-szigeteki hírműsor szerint egyre több filippínó vendégmunkás jöhet Magyarországra

- Advertisement -

A Fülöp-szigeteki TV Patrol nevű hírműsorra hívta fel a Telex figyelmét egy olvasó, amelyben arról számolnak be, hogy az európai országok egyre népszerűbb célpontoknak számítanak a tengerentúlon dolgozó filippínók körében. Ezen országok közé tartozik Magyarország is: a videó szerint nálunk tízezer filippínó vendégmunkásra lenne szükség.

A riport szerint nettó 520 eurót, vagyis durván 193 ezer forintot kereshet Magyarországon az, aki gyári vagy mezőgazdasági munkásként érkezik ide. Elhangzik, hogy a munkakörök betöltéséhez kell érettségi, alapszintű angoltudás és kétévnyi releváns munkatapasztalat.  Egy nő arról beszél, hogy Magyarországon az év végéig tízezer filippínó vendégmunkásra lenne szükség, majd megemlíti, hogy a katolikus vallás fontos kapocs.

A KSH adataiból lehet tudni, hogy nő a Fülöp-szigetekről érkező munkavállalók száma, a Jobtain HR Szolgáltató pedig néhány napja adott ki sajtóközleményt, amelyben megemlítik a Fülöp-szigetekről érkező munkavállalók növekvő számát. A Vasas Szakszervezetei Szövetség alelnöke szerint közel 8 ezer Fülöp-szigeteki munkavállaló dolgozhat az országban.

A filippínókat egyre több vállalat alkalmazza, mert a Fülöp-szigeteken nagyon részletes és átgondolt szabályozás vonatkozik a külföldi munkavállalásra. Mihályi Magdolna, a Jobtain ügyvezetője elmondta, az elmúlt két év alatt eljutottunk oda, hogy a Fülöp-szigeteki kormánnyal, konzulátussal és a munkavállalókkal is Magyarországnak nagyon jól működő kapcsolata alakult ki. Ezt példázza az is, hogy a Fülöp-szigeteki magyar konzulátus aktívan részt vesz a munkaerő-áramlás elősegítésében.

Czomba Sándor, a Gazdaságfejlesztési Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár szerint a következő években újabb 500 ezer munkáskézre lesz szükség Magyarországon a leendő beruházások miatt, ezért elengedhetetlenül szükség lesz harmadik országból érkező munkavállalókra.

- Advertisement -
Exit mobile version