Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Ötödikes kislányt fenyegetett meg három férfi Kecskeméten

- Advertisement -

Mintegy egy hete történt az eset a Magyar Ilona Általános iskola környékén, ott, ahol a Máltai Szeretetszolgálat nappali melegedője is üzemel. Egy ötödikes kislányhoz lépett oda három férfi, és azt mondták neki, hogy ha nem adja oda nekik a telefonját, akkor megbicskázzák. A kislány rémületében egészen a Malomig futott, oda bement, idáig követték a támadók.

A szülők dühösek, az iskola nyugtat

Az esetről az iskola Facebook csoportjában is beszélgettek. Az egyik szülő, aki leírta itt a véleményét, minket is megkeresett. A lánya osztálytársával történt az eset. Azt mondta, hogy már jó ideje probléma ez a környéken. Nem egyszer félmeztelen, de akár meztelen emberek rohangálnak a környéken és megjegyzéseket tesznek gyerekekre, szülőkre. Miután a Máltai melegedőjébe hajléktalanok, mentálisan leépült emberek járnak, azt feltételezik, hogy ebben a körben kell keresni a tetteseket is. A Facebook csoportból az derül ki, hogy az iskola meg is kereste a melegedőt, hogy nézzék vissza a kamerák felvételeit.

Megkeresésünkke a Máltai intézményvezetője elmondta, hogy a felvételeken nem tudták beazonosítani a férfiakat, így azt sem tudják, hogy a melegedő visszatérő ellátottjai-e a férfiak vagy sem. Gyöngyösi Renáta hozzátette, hogy még ha semmi közük sincs a támadókhoz, nyilván könnyű azt mondani, hogy biztos máltaisok voltak, intézkedjen a Máltai. Az intézményvezető elmonda azt is, hogy mivel nem látszódik, kik a férfiak és mert közterületen történt az eset, ők feljelentést nem is tettek. A rendőrség akkor foglalkozik az üggyel, ha esetleg a szülő megteszi ezt.

Besokallt egy szülő, kiveszi a gyerekét az iskolából

A nekünk nyilatkozó szülőtől úgy tudjuk, hogy a család nem tett feljelentést. A kisklányt így is sokk érte, nem akarják, hogy a nyomozási procedúra tovább ártson a lelkének. Ugyanakkor a szülők mérgesek, hogy senki semmit nem tesz ez ügyben. Hogy most mi a helyzet, nem tudni, de évekkel ezelőtt éppen ezen a környéken találtunk olyan eszközöket bokrok alatt, amelyek arra utalnak, hogy drogosok járnak errefelé. Hogy a támadók is drogosok lennének, ezt a kislány nem tudhatta, de azt elmesélte, hogy részegnek tűntek. Arcukra azonban ő sem emlékszik, így személyleírást sem tudna adni, ha lett volna rendőrségi ügy.

Az osztályfőnök a Facebookon is igyekezett megnyugtatni a szülőket. Azt írta nekik, hogy ő is elbeszélgetett a diákokkal, de otthon is legyen téma az, hogy mit csináljanak a gyerekek, ha ilyen megesik velük. A nekünk nyilatkozó szülő mondta is, hogy ő arra tanítja lányát, hogy fusson azonnal. Ugyanakkor azt is leszögezte, hogy kiveszi a lányát az iskolából, mert szerinte tarthatatlan a helyzet, és nem akarja megvárni, hogy egyszer baja esik.

A tankerület szerint lett feljelentés

Kerestük a tankerületet is, hogy az iskola mit tud az ilyen és hasonló esetekről, és, hogy mit tud tenni ellenük. Ők már azt írták válaszukban, hogy megtörtént a feljelentés. Ezt írták:

„A Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti kirendeltsége az iskola közelében helyezkedik el, itt a rászorulók (hajléktalanok, hátrányos helyzetűek) meleg ételt, ruhát és egyéb támogatást kapnak. Az érintett tanuló jelezte a szülők felé a problémát, akik az esetet követően értesítették az osztályfőnököt, valamint rendőri feljelentést tettek. Emellett értesítették a Szeretetszolgálat kirendeltségét is, ahol közölték az iskolával, hogy figyelni fogják a környéket, hogy a jövőben ilyen eset ne fordulhasson elő.”

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version