Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Rétvári Bence örül, amiért a börtönlakók nem tétlenkednek

- Advertisement -

Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára elégedetten látta, hogy a hazai börtönökben mindenki, akinek a büntetési fokozata megengedi, dolgozik vagy tanul, senki sem tétlen.

Kedden Solton, az Állampusztai Országos Büntetés-végrehajtási Intézethez tartozó tésztaüzem sajtónyilvános bejárásán bizonyosodott meg állítása helyességéről. Elmondta, a kormány fontos célkitűzése, hogy a fogvatartottak járuljanak hozzá a saját fogva tartásuk költségeihez, és ne az adófizetőknek kelljen azt állniuk.

Fontos, hogy a rabok hozzászokjanak a mindennapi munkához – emelte ki. A kormány abban hisz, hogy amikor a fogvatartottak szabadulnak, „a való életben” is jogkövető magatartást fognak tanúsítani. Hozzátette, hogy a fogvatartottak akár szakmát is tanulhatnak a börtönben, amellyel később, a szabadulásuk után boldogulni tudnak.

Elsősorban a börtönöket látják el az előállított termékekkel, amelyek versenyképesek, és amik a boltok polcain is megjelennek, és bevételt jelentenek a büntetés-végrehajtás számára – tette hozzá az államtitkár.

A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságához, a Bv. Holding vállalatcsoporthoz tartoznak azok a gazdasági társaságok, amelyek fogvatartottakat foglalkoztatnak. Tíz gazdasági társaság tartozik ide, évi csaknem 50 milliárd forint árbevétellel és 1,7 milliárd forint adózott eredménnyel.

A tésztaüzem a Bv. Holding egyik tagvállalatának, az Állampusztai Mezőgazdasági és Kereskedelmi Kft.-nek a része. A gyártógépek olasz technológiával működnek, az üzem teljesen energiahatékony, a hulladékhőt is hasznosítják.

via hírklikk

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version