Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A KTE-Riga mérkőzés utáni incidenst követően két szurkolót szállítottak kórházba

- Advertisement -

Július 27-én, küzdelmes párharcban a házigazda Kecskemét, nagyszerű játékkal 2-1-re legyőzte a lett Riga együttesét a labdarúgó Konferencia-liga selejtezőjének második fordulójában. Párharcra azonban nem csak a pályán került sor, hanem a lefújást követően is a hazai szurkolók egy kisebb csoportja és a mérkőzést biztosító biztonsági őrök között. A meccs után két szurkolót szállítottak kórházba, ők könnyebben sérültek.

A biztonsági őrök és tucatnyi hazai szurkoló közti incidensről több videó is látható volt a mintegy 3 ezer tagot számláló KTE-Szurkolók online csoportban, de azt rövid időn belül törölték. A felvételek a szerkesztőségünkbe is eljutottak, amit jogszabályok miatt csak erősen torzítva, az arcok eltakarását követően adunk közre.

KTE-Riga utáni verekedés-első rész
KTE-Riga utáni verekedés-második rész

Hogy miért tört ki verekedés a KTE ultrái és a biztonsági őrök között, több szurkoló is egybehangzóan azt mesélte el szerkesztőségünknek, hogy a mérkőzés elején a biztonságiaknak nem sikerült kiemelni a tömegből azt a szurkolót, aki lila színű pirotechnikai eszközt használt, amikor a szurkolócsoport a KTE játékosok bevonulásakor koreográfiát mutatott be. És ezt a biztonságiak a mérkőzés végén is meg akarták ismételni, ami verekedéssé fajult.

Volt olyan néző, aki szerint jogosan akarták elvezetni a szabályt sértőt, de az már egyáltalán nem volt normális, hogy a mérkőzés végén a biztonságiak nem vették kellően figyelembe azt, hogy a lelátóról kivonuló tömegben hány gyerek és nő volt. Egy szemtanú azt írta, hogy többször is visszafutottak a lelátóra. Mások azt kérdezték, hogy a kifelé vonuló tömeg előtt a kapu miért csak félig volt kinyitva. Aki volt már teltházas mérkőzésen az tudhatja, hogy a játék végén ilyenkor a leggyorsabban kiengedik a nézőket, ha csak nem az volt a cél, hogy a KTE szurkolócsoport tagjait bevárják – tette hozzá egy szemtanú. A részletekről egyelőre semmilyen hivatalos információ nem jelent még meg a nyilvánosság előtt. Voltak, akik a rendőrség jelenlétét hiányolták a perceken át tartó káoszban, de olyan vélemény is felmerült, hogy a rendőrök jelezhették a biztonságiaknak, hogy a mérkőzés végén adják át a pirotechnikát működtető szurkolót a rendőröknek.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság érdeklődésünkre arról tájékoztatott, hogy a mérkőzés után egy férfit előállítottak, aki a gyanú szerint egy lila színű pirotechnikai eszközt működtetett a hazai szektorban. Vele szemben a helyi Rendőrkapitányság jár el pirotechnikai eszköz birtoklásával kapcsolatos szabálysértés miatt, valamint rendzavarás szabálysértés miatt.

A mérkőzés után két szurkolót szállítottak kórházba, ők az elsődleges adatok alapján könnyebben sérültek – informálta újságunkat a rendőrség. Információink szerint ennél többen is megsérültek. Volt, akinek az ajka repedt fel, és volt, aki ennél rosszabbul járt, a fogát ütötték ki. Egy harmadik szurkoló azt mesélte, hogy a földön rugdosták.

A biztonsági őrök és a tucatnyi szurkoló között az adok és kapok percekig tartott, amire sikerült rendet teremteni, amiben a rendőrség is közreműködött. Utóbbiaktól megtudtuk azt is, hogy olyan feljelentés augusztus 1-ig nem érkezett az illetékes hatósághoz, amely a focimeccsen történtekkel van összefüggésben.

Kerestük a KTE ügyvezetését is, de írásunk megjelenéséig egyelőre nem kaptunk választ arra a kérdésünkre, hogy kivizsgálják-e a mérkőzést követő incidenst. Amint kapunk, frissítjük cikkünket. A KTE részéről – közölte újságunkkal a rendőrkapitányság – külön megkeresés egyelőre a rendőrséghez nem érkezett a kecskeméti stadionban korábban még nem tapasztalt sajnálatos esemény kapcsán.

A KTE csütörtökön Rigában lép pályára. A visszavágó egészen biztosan nagyon nehéz feladat lesz, mert, mint az első mérkőzés utáni beszámolónkban is írtuk, a lett együttes igen jó csapat, – de a KTE képes lehet a bravúrra, hogy folytathassa európai kupaszereplését.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version