fbpx

FRISS HÍREK

Egymás eseményeit reklámozza az ex-MSZP-s Dobos és a Fidesz-KDNP-s Leviczky

- Advertisement -

Pár hónapja még nehéz lett volna elképzelni, hogy az akkor még MSZP-s Dobos József önkormányzati képvislő és a Fidesz-KDNP-s Leviczky Cirill egymás rendezvényeit ajánlgatja a kecskemétieknek. Vagy legalábbis olyan rendezvényeket, amelyben tevőlegesen benne vannak. Most ez megtörtént.

Facebook/Dobos József

Dobos József a politikusi Facebook oldalán osztotta meg a kadafalvi napok kétnapos rendezvényt. Bár nem kimondottan Leviczky Cirill eseménye ez (hanem egy helyi egyesületé és egy helyi alapítványé), de azért a nevéhez köthető, és a program szerint a köszöntőt is ő mondja. Tavaly ezen a rendezvényen menekült el mikrofonunk elől, miután arról kérdeztük, amit a helyi vállalkozó Király Roland állított, hogy kizárta őt Leviczky az eseményről. Előzőleg ugyanis nyilvánosan ment a mutogatás egymásra a kadafalvi játszótér kapcsán, Király Roland keményen kritizálta a városrész önkormányzati képviselőjét.

Képkivágás a Hírösvény kommentszekciójából

Tehát amíg Dobos a saját Facebook oldalán reklámázza a kadafalvi eseményt (egyébként a kormánypárti KEOL.hu cikkével), addig Leviczky a kormánypárti Hírösvény Facebook posztja alatti kommentben tette ki a széchenyivárosi Kakasfőző verseny programját, amely többek között Dobos József nevével forrt össze az elmúlt években. A nevető fejet Lejer Zoltán küldte, aki az ellenzéki Szövetség frakciót vezeti jelenleg.

Azért is hírértékű mindez, mert augusztus elején Dobos József váratlanul kilépett az MSZP-ből, amelynek városi elnöke volt. A Kecsupnak azt nyilatkozta akkor, hogy politikai pályáját nem adja fel, marad képviselő , de kilépett az őt a választáson indító ellenzéki Szövetségből is. Úgy tudjuk, azóta az ellenzéki frakcióból is. Jelezte, hogy függetlenkét elindul majd az önkormányzati választáson. Utóbbi egyesület azzal kommentálta Dobos József távozását, hogy sok sikert kívánt neki a NER-ben. Mint köztudott a Nemzeti Együttműködés Rendszere (NER) Orbán Viktor rendszere. Időközben szerkesztőségünkhöz is eljutottak olyan pletykák, amelyek szerint Dobos József a kormánypártokhoz közeledik, különösen a KDNP-t emlegették fel. Csintalan Sándor is, aki nem olyan régen visszatért az MSZP-be, és éppen a kecskeméti szervezetbe, azt nyilatkozta, hogy Dobos József a KDNP-ben folytathatja. Leviczky Cirill egyébként éppen a KDNP helyi szervezetének a tagja.

Harc a Széchenyivárosért – Dobos a KDNP-be tart?

A Széchenyiváros jelenleg teljes egészében ellenzéki kézben van, mindhárom körzetben a Szövetség jelöltje nyerte a legutóbbi választást. Jól érezhetően bosszantja ez a Fideszt. Legelőször az itt éppen a Dobossal szemben elbukott jelöltjük (Szamler László) kezdett el civil természetvédő szervezet élén aktív lenni a városrészben, és körülötte rendre feltűnnek a város fideszes potentátjai. Nem lenne meglepő, ha ezzel a hátszéllel újra indulna itt Szamler. Majd most Dobos függetlenkét indulása (ha így lesz) akadályozhatja meg az ellenzéki esélyeket a Széchenyivárosban. Ugyanis neve továbbra is jól cseng a körzetében. Könnyen megeshet, hogy igazán erős ellenzéki jelölt sem nyeri itt meg a választást, ha Dobos József neve is ott lesz a listán. Az ellenzéki szavazatokat megoszthatja, és könnyen befuthat itt a Fidesz jelöltje. Szamler szerepeltetése tudatos fideszes munka lehet, Dobos az MSZP-ből való távozása és függetlenként indulása mögött sokan szintén a Fideszt vélik. A Szövetség közleménye is jelzi, hogy beszélnek erről a közéletet figyelők.

Hasonló cikkünk:  Telex: Bács-Kiskun erős bástyája a Fidesz-KDNP-nek - választási körkép

Pont a Fidesz-KDNP mentheti meg Dobos Józsefet

Miután az MSZP és a Szövetség is felszólította Dobos Józsefet, hogy adja vissza az önkormányzati választási győzelmével összefüggő pozíciókat (mandátum, bizottsági tagság, tanácsnoki szék, felügyelőbizottsági tagság), de erre nem volt hajlandó, az ellenzéki frakció kezdeményezni fogja Dobos visszahívását a közgyűlésben. Pikantériája ennek, hogy ez az indítvány csak akkor mehet át, ha a többségben lévő Fidesz-KDNP is megszavazza. Ha így tesz, ezzel együttműködik az ellenzékkel egy politikai kérdésben. Amennyiben nem szavazza meg, akkor pedig éppen a kormánypártok védik meg az ex-MSZP-s Dobos Józsefet és ezzel megtarthatja pozícióit. Ezzel pedig tovább erősödhetnek azok a pletykák, amelyek szerint Dobos József és a kormánypártok közelednek egymáshoz, és a képviselő kilépése az MSZP-ből és a Szövetségből sem lehetett véletlen.

A Kakasfőzőt együtt szervezi Dobos és Kopping – utóbbi frakciója neki kíván menni Dobosnak

Érdekesség, hogy közeleg a Kakasfőző, amely tehát erősen kötődik Dobos Józsefhez, és amelynek másik szervezője Kopping Rita ellenzéki széchenyivárosi képviselő. Nem olyan régen egy frakcióban ültek, most viszont a Koppingot magában tudó frakció kezdeményezi majd Dobos visszahívását. De a gasztronómiai eseményt egyikük sem tekinti politikai eseménynek, így nem látják akadályát, hogy közösen szervezzék. Várnak is mindenkit ide pártállásra való tekintet nélkül. Név nélkül a KecsUP-nak ellenzéki képviselők azt nyilatkozták, hogy inkább távol maradnak majd az eseménytől.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...