fbpx

FRISS HÍREK

Az exszövetséges Dobos és a szövetséges Kopping képviselők fűszerezik a kakasfőzést a széchenyivárosi napon

- Advertisement -

A Kakasfőző nap soha nem volt politikai esemény. Immár negyedik alkalommal a Széchenyiváros lakosainak és közösségének rendezzük, függetlenül a politikai hovatartozásuktól.” – válaszolta kérdésünkre Kopping Rita, a Szövetség a Hírös Városért Egyesület képviselője, aki a kecskeméti ellenzéket tömörítő Szövetségből néhány hete kilépett exszocialista Dobos József önkormányzati képviselővel közösen tartja a IV. Kakasfőző Fesztivált szeptember 23-án a kecskeméti Széchenyivárosi Kispiacon.

A zenés programokkal egybökött közös főzés a városrészi napok klasszikus műfaja: reggel felrakják a húst főni a bográcsokba, a zsűri délben kihirdeti a győztest, ezután jönnek a fellépők és táncra perdülhet a városrész (a program itt megtekinthető). Az egész „egy olyan esemény, ahol a város lakosai összegyűlhetnek, hogy együtt ünnepeljenek és közösen élvezhessék a közösségi élményt. Elég szomorú, hogy a jelenlegi politikai klímának köszönhetően, sokan még egy ilyen rendezvényt is megpróbálnak politikai viták színterévé tenni” – mondta Kopping Rita.

Dobos József hasonlóan nyilatkozott, aki elmondta: a helyszínt, a zenészeket már azelőtt leszervezték, hogy maga mögött hagyta volna az ellenzéki frakciót, és különben is, Koppinggal mindig jól együtt tudott dolgozni. A kakasfőző tavaly sem volt politikai esemény, most sem az, ahová várnak minden széchenyivárosi lakost és minden érdeklődőt. Ellenzékit is, és a Szövetség tagjait is  – válaszolta arra a kérdésünkre Dobos, hogy idén is vendégei lesznek-e az eseménynek a Szövetség politikusai, ahogy voltak az előzőkön a kecskeméti ellenzéki képviselők.

Hasonló cikkünk:  Mutatjuk a Kecskeméten bérelt lakások utáni hozamot  

Kerestük a Szövetség néhány képviselőjét, terveznek-e elmenni az ellenzéki térfélen történt politikai szakítást követően Kopping és Dobos közös széchenyivárosi főzésére. Egyikük sem kívánta névvel, nyilvánosan kommentálni a szervezést, ezért csak annyit mondtak, várhatóan nem vesznek részt az idei kakasfőzőn.

Dobos József augusztus elején jelentette be, 21 év után kilép az MSZP-ből és az ellenzéki Szövetségből is. A széchenyivárosi képviselő 2019-ben nyert egyéni mandátumot a Fidesszel szemben a 6-os választókörzetben az ellenzéki pártokat tömörítő Szövetség a Hírös Városért Egyesület jelöltjeként. A kecskeméti szocialisták és a Szövetség felszólította Dobost, adja vissza mandátumát és mondjon le az összes önkormányzati megbízásáról, így a tanácsnoki helyéről és a felügyelő bizottsági tagságáról is. Amennyiben ezt nem teszi meg, a Szövetség frakció, aminek Kopping tagja, a városi közgyűlésben kezdeményi a visszahívását. Erre várhatóan az októberi ülésen kerület sor, ekkor ülésezik ősszel először a városi testület. Az ellenzéki indítvány Dobos ügyében azonban csak akkor megy át, ha azt a Fidesz-KDNP-ből is támogatják. Ha nem, akkor az is előállhat, hogy az ex-Szövetséges politikus kormánypárti támogatással megőrzi tanácsnoki pozícióját. De ne siessünk ennyire előre, előbb jöjjön a kakasfőzés, aztán jöhet a politika.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megszűnhet a járóbeteg-ellátás a Honvédkórházban

2025. január 1-jétől már nem lesznek járóbeteg-szakrendelések a Honvédkórházban (Repülőkórházban) - értesült a KecsUP az intézmény jelenlegi és korábbi...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...