fbpx

FRISS HÍREK

Dobos József vállalta a lemondást, mégsem tartotta a szavát

- Advertisement -

Közleményben tudatta a Szövetség a Hírös Városért Egyesület, hogy 2019-ben, az önkormányzati választás előtt, Dobos József is aláírta azt a dokumentumot, amely feltétele volt annak, hogy képviselőjelölt lehessen a Szövetség színeiben.

Vagyis vállalta, hogy mandátumszerzés esetén

„amennyiben a jelölő szervezettel és frakciójával olyan feloldhatatlan konfliktusba kerül, amely választott tisztségbeli munkáját e formában lehetetlenné teszi, valamint politikailag, jogilag, illetve erkölcsileg elfogadhatatlan helyzetbe kerül, akkor felajánlja lemondását.”

Dobos Józsefnek pedig erkölcsi kötelezettsége lett volna a lemondás felajánlása

– áll a közleményben. A Szövetség ebben emlékeztet az előzményekre:

„A Szövetség a Hírös Városért Egyesület és annak kecskeméti önkormányzati frakciója felszólította a frakcióból kilépett Dobos Józsefet képviselői mandátumának visszaadására, valamint arra, hogy mondjon le mindazon önkormányzati tisztségeiről – városüzemeltetési tanácsnok, bizottsági tag, tagja és elnöke a Városgazdasági Kft. Felügyelő Bizottságának – amelyekre 2019-ben frakciója jelölte. Mivel Dobos ezt nem tette meg, a frakció a visszahívását indítványozta ezekből a tisztségekből.
Az októberi közgyűlésen a többségben lévő fideszesek azonban megmentették Dobost, aki így tisztségeiben maradt. Ez a helyzet számunkra és választóink számára elfogadhatatlan!
Miközben együttműködést vár el politikai ellenfeleitől, aközben a helyi kormánypárti többség megszegte azt a három évtizedes gyakorlatot, miszerint a közgyűlésbe bejutott pártok, a rájuk szavazó kecskeméti polgárok képviseletének arányában töltik be a különböző önkormányzati tisztségeket.
A Szövetség azzal zárja a közleményt (utalva arra, hogy a Fidesz mentette meg Dobost és tartotta meg tisztségében, valamint az ellenzék szerint gyűlöletkeltő polgármesteri ünnepi beszédre), hogy

„Új barátai pedig október 23-án és azóta is gyűlölködnek és gyurcsányoznak, ahelyett, hogy a várossal törődnének!”

A Kecsup követte az eseményeket

Dobos József, az MSZP városi elnöke 21 évnyi párttagság után, nyáron jelentette be kilépését. A szocialista párt és a Szövetség ezután felszólította, adja vissza mandátumát, valamint önkormányzati megbízásait (településfenntartásért felelős tanácsnok, Városgazdasági Nonprofit Kft. felügyelőbizottság elnök, Jogi és Ügyrendi Bizottság tag). Dobos a felszólításnak nem tett eleget, visszahívásáról szóló döntést az októberi városi közgyűlés elé vitte. Az ellenzéki indítvány végül nem kapott többséget, mert a Fidesz-KDNP tartózkodása épp elég volt ahhoz, hogy Dobos a pozícióiban maradhasson. Dobos kapcsán épp az MSZP-be frissen visszaigazolt Csintalan Sándor mondta azt, hogy az ex-szocialista politikus a KDNP-ben folytathatja. Dobos ezt tagadja, amiről volt frakciótársait viszont nem sikerült meggyőznie, akik a szakítást követően azt nyilatkozták: „További sikereket kívánunk neki a Nemzeti Együttműködés Rendszerében (NER)!” Dobos később „reklámozta” a KDNP-s Leviczky Cirillhez is köthető kadafalvi napok rendezvényt, miközben Leviczky a Dobos által is szervezett kakasfőző versenyt osztotta meg a Facebookon. Még később Dobos József a fideszes polgármester és fideszes képviselők gyűrűjében koszorúzott egy megemlékezésen.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...