fbpx
24.9 C
Kecskemét
2024. április 28., vasárnap

FRISS HÍREK

Együtt koszorúzott a polgármester Dobossal: Pont ilyen kép nincs a polgármester oldalán

- Advertisement -

Érdekes pontja a kecskeméti politikai közéletnek Dobos József önkormányzati képviselő mozgása. Már önmagában az is bombaként robbant, hogy kilépett az MSZP-ből (és az ellenzéki frakcióból, valamint a Szövetségből, amelynek színeiben választást nyert egyéni körzetben), amellyel szinte összeforrt, és amelynek városi szervezetét vezette éveken keresztül. Ugyanakkor az is érdekes felvetés volt a nagy visszatérőtől, az újdonsült kecskeméti szocialista Csintalan Sándor részéről, hogy Dobos József a KDNP-ben folytathatja tovább. Erre utalt a Szövetség közleménye is, amikor Dobos József kilépett a kötelékből. Sok sikert kívántak neki a NER-ben, amely mint tudjuk, Orbán Viktor rendszere.

Hogy a kormánypártok felé indult volna el Dobos József, azt sem ő, sem a Fidesz-KDNP részéről nem erősítették meg eddig. Kérdeztük erről Mák Kornélt, a KDNP helyi vezetőjét is, de nem válaszolt annak ellenére, hogy korábban egy másik témával kapcsolatban nyilvánosan nehezményezte, hogy nem kérdeztük őt meg. Most tehát lett volna lehetősége nyilatkozni, nem tette.

Ugyanakkor érdekesnek találtuk azt, amikor Dobos József éppen a KDNP-tag Levicky Cirill arcához is köthető kadafalvi napokat reklámozta. Leviczky Cirill pedig a Dobos Józsefhez is köthető kakasfőző versenyt népszerűsítette. Egyértelmű és bizonyító erejű információk eddig nem láttak napvilágot, csak olyanok, amelyek akár arra is következtetni engednek, hogy Dobos a kormánypárti térfél felé tart (vagy már ott is van).

Közös fotó: Fideszesek és Dobos József

Most újabb mozaik információ látott napvilágot, ezúttal egy fotó formájában. Az aradi vértanúkra emlékeztek a Széchenyivárosban, amelyen koszorúzás is volt. Ezen külön koszorúztak ellenzékiek és külön a kormánypártiak is. Valamint volt egy csapat, amely úgy tűnt, hogy az önkormányzatot képviseli. Ennek élén ment Szemereyné Pataki Klaudia polgármester. Mellette Szamler László fideszes képviselő. Mögöttük a Fidesz-KDNP frakció helyettes vezetője Nemcsik Mátyás és Sipos László fideszes tanácsnok-képviselő. Valamint közöttük feltűnik Dobos József önkormányzati képviselő is. Helyszíni informátorunk szerint a fideszes képviselők mozgásából arra lehetett következtetni, hogy számukra természetes, hogy csatlakoznak a csoporthoz. Kicsit később sietett oda Dobos József. A helyszínen megjelent ellenzéki képviselők -úgy tudjuk- nem kaptak arra felkérést, hogy ők is csatlakozzanak. Ők később külön, az ellenzéki csapattal koszorúztak. Végül senki más nem ment oda. Így jelentek meg egy fotón: fideszesek és Dobos József.

Hasonló cikkünk:  Polgármester választás: nyilvántartásba vették Szemereyné Pataki Klaudiát, a Fidesz-KDNP jelöltjét

A polgármester oldalán pont a polgármesterről nincs koszorúzós fotó. Dobos miatt?

És ha ez nem lenne elég érdekes, akkor jöjjön ennek az utóélete. Semmi szokatlan nincs abban, hogy a polgármester a hiros.hu önkormányzati portálnak dolgozó valamelyik fotós munkáját teszi ki saját Facebook oldalára. Most éppen Bogdándi Ferenc fényképeit használta, aki több szállal is köthető a kormánypárti oldalhoz. Álláshalmozásáról ebben a cikkben írtunk. Itt pedig arról írtunk, hogy egyrészt az önkrományzati sajtó munkatársa, másrészt milliókért segíti a polgármester megjelenését a közösségi oldalon. Vagyis megeshet, hogy saját fotóiból válogatott és tett ki 25-öt a polgármester oldalára. A kormánypártok szájíze szerint író, és korábban egészen biztosan önkormányzati milliókból is működő Keol fotóján látszódik jól a jelenet (ez cikkünk fotója), a polgármester mögött Dobos Józseffel. Bogdándi fotóin nem látszódik ennyire egyértelműen a képviselő, azonban a hiros.hu-ra feltöltött fotókon kicsit azért kivehető a korábbi MSZP-s politikus. Azonban ezekből a fotókból egyetlen egy sem került fel a polgármester Facebook oldalára. Persze van ott bőven olyan fotó, amelyen feltűnik a város első embere, de koszorúzós fotó nincsen Szemereyné Pataki Klaudiáról. Hogy ennek köze van-e ahhoz, hogy látszódott a fotókon Dobos József is, és, hogy közeleg az önkormányzati választás, azt az olvasóra bízzuk. Az elmúlt néhány évben nem jelent meg ezen a megemlékezésen Kecskemét polgármestere.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

„Elengedte” a városvezetés a Csiperót, az egyesület kijelentette: nem kíván eltérni az alapkoncepciótól

Hat éve nem rendezték meg Kecskeméten az Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozót, közkedvelt nevén a Csiperó Fesztivált....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...