Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Maci Kórház program – hazavihető plüsspajtásokkal könnyítik meg a kis betegek napjait

- Advertisement -

A „Maci Kórház- Menjünk együtt haza” jótékonysági plüssmaci gyűjtési programhoz idén csatlakozott a kecskeméti Széchenyi István Közösségi Ház is. Farkas Edina és Nagy Zsófia, a közösségi ház program- és közönségszervező munkatársainak kezdeményezése alapján indult el náluk is a jótékonysági plüssmaci gyűjtő program.

Az akció rövid idő alatt rendkívül sikeresnek bizonyult, az általuk összegyűjtött több tucat maci már be is költözött átmeneti otthonába – ahol majd új gazdira talál – a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Csecsemő -és Gyermekgyógyászati Osztályára.

– A Széchenyi István Közösségi Ház csatlakozott a „Maci Kórház- Menjünk együtt haza!” elnevezésű civil kezdeményezéshez, hiszen gyűjtőpont lettünk, bármikor fogadunk macikat – mutatta be a programot Farkas Edina, a Széchenyi István Közösségi Ház program- és közönségszervező munkatársa.

A kezdeményezés célja az, hogy a kórházba kerülő gyermekek egy „társsal” vészeljék át a nehéz napokat, és ha már jól vannak és hazamehetnek, akkor is velük maradhasson ez a maci, elkísérve őket otthonukba.

Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház

– Nagyon hasznos kezdeményezésnek tartom – köszönte meg a gyermekosztály nevében a gyűjtés szervezőinek a munkát és a macikat Vidéki-Nagy Renáta vezető ápoló. – Senki nem jön szívesen kórházba, így abban a feszültséggel teli helyzetben, mikor bekerülnek a gyerekek, jól jön a lelki támogatás. Kis betegünk már a betegfelvételnél egy társat választhat magának, aki elkíséri a vizsgálatokra és melyet később haza is visz majd. A nehéz pillanatok együtt gyorsabban telnek, mely a mi munkánkat is könnyebbé varázsolja.

A plüssmacik tisztítását az Empír Enteriőr vállalta magára térítésmentesen.

- Advertisement -
Exit mobile version