Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Nem félünk, de a szuverenitásunkat féltjük

- Advertisement -

-vélemény-

Elfogadta a magyar parlament a szuverenitásvédelmi törvénycsomagot és a hozzá kapcsolódó immár sokadik alaptörvény-módosítást. A törvényt a Fidesz és a KDNP mellett a Mi Hazánk is megszavazta. A „szuverenitásvédelmi” törvény szövege szerint ugyan nem a hazai újságok működését szabályozza, mégis alkalmas arra, hogy korlátozza a sajtószabadságot, megnehezítse, akár ellehetetlenítse a szabadon író és független szerkesztőségek, újságírók és kiadók munkáját.


„Nem félünk a farkastól, farkastól, farkastól! Nem bánt az, csak megkóstol trallallallalla” – énekli vidáman a három kismalac a mindenki által jól ismert mesében.

Így állunk mi a magyar kormánnyal. Sajnos. Ki kell mondanunk, hogy ismét olyan kormányunk van, amelyik nem megvédi az állampolgárait, hanem fenyegeti és kóstolgatja.

A magyar történelemben nem ez lenne az első alkalom, amikor azt érezhetjük, hogy a magyar állam nem a polgárai oldalára áll. A magyar állam nem védte meg állampolgárait, amikor kiküldtek a Don mellé kétszázezer magyar katonát, a zsidótörvények, majd a holokauszt idején, a hazai németek kitelepítésekor, az erőszakos kommunista téeszesítés éveiben, de akkor sem, amikor lejárató kampányokat indítottak magánszemélyek, tanárok és civilek ellen.

A jelenlegi magyar kormány (persze, hivatalosan a parlament, de ne legyünk naívak, ezt egyértelműen a FIDESZ döntötte el és csinált belőle törvényt) által elfogadott szuverenitásvédelmi törvény nem tesz hozzá semmit az eddigi külföldi pártfinanszírozás tilalmához. „Csupán” létrehoz egy hivatalt, ami bárkit és bármit vizsgálhat mindenféle ok nélkül és ehhez a vizsgálathoz igénybe veheti a titkosszolgálatokat is. A hivatal nem csukhat börtönbe, nem végezhet házkutatást; a feladata, hogy félelmet keltsen és félelemben tartson. Nem bánt, csak megkóstol.

Jelen körülmények között szabadon és politikai hatalmak irányításától függetlenül közéleti újságot csinálni politikai cselekedet. Ahogy Kecskemét egyik országgyűlési képviselője jelezte nekem: „a KecsUP alapításával kiléptél a politikai térre, innentől a tevékenységed politikai munkának értékelem.” Mi sem áll messzebb tőlem, mint részt venni a napi politikában. De nem tagadom, hogy egy helyi közéleti újság lapigazgatójaként tisztában vagyok azzal, hogy a „közvélemény befolyásolására” alkalmas a tevékenységünk. Már azért is, mert megírjuk, amit más helyi média nem írhat vagy nem mer megírni.

Igen, befolyásolja a választói akaratot, ha bármelyik jelöltről kiderül valami és azt a sajtó közzéteszi. A sajtónak ez a dolga, hogy ezt megírja. Az állampolgárnak pedig az, hogy a rendelkezésre álló információk alapján döntsön. Ma Kecskeméten három olyan sajtótermék van, ami tömegesen éri el az olvasókat. A hiros.hu, amely az önkormányzat lapja és egyértelműen kézi irányítással működik. A KEOL magántulajdonban van, de azt látjuk, hogy az öncenzúra és az egyoldalú tematizálás itt is működik. A KecsUP az egyetlen újság, ami saját maga dönti el, hogy miről ír. És ha egy hatalommal rendelkező vagy hatalomra jelentkező személyről tudunk meg valamit, akkor nincs kérdés: utánajárunk és megírjuk a tényeket.

Nem hallgatunk, nem maszatolunk és nem félünk.


A Vélemény rovatunkban megjelent írások nem feltétlenül egyeznek a szerkesztőség álláspontjával. A tartalom megtartása mellett ezeket az írásokat jogunkban áll a jobb olvashatóság érdekében megszerkeszteni.

Van véleménye? Szeretné másokkal is megosztani? Írjon nekünk a szerkesztoseg@kecsup.hu címre.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version