Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Lemondott Novák Katalin köztársasági elnök

- Advertisement -

Lemondott Novák Katalin köztársasági elnök, miután kegyelmet adott K. Endrének, akit a bicskei gyermekotthon igazgatóhelyetteseként azért ítéltek börtönbüntetésre, mert az intézmény pedofil igazgatójának áldozatait megpróbálta rávenni arra, hogy vonják vissza az igazgatóra terhelő vallomásukat.

Varga Judit volt miniszter is fontos bejelentést tett. „Visszavonulok a közélettől, lemondok országgyűlési képviselői mandátumomról és az EP-lista vezetéséről is” – jelentette be Facebook-oldalán Varga Judit alig pár perccel azután, hogy Novák Katalin lemondott a köztársasági elnöki posztról. Az elnök egyéni kegyelmi döntésének érvényességéhez az igazságügyi miniszter ellenjegyzése szükséges.

Az államfő a lemondását az M1 rendkívüli adásában jelentette be szombat délután, azután, hogy az elnöki kegyelem körül kialakult botrányra reagálva Orbán Viktor miniszterelnök alkotmánymódosítást kezdeményezett, amelynek értelmében nem kaphat elnöki kegyelmet, aki kiskorú ellen követ el bűncselekményt – írja a telex.hu.

Novák Katalin azt mondta, hibázott, és bocsánatot kért azoktól, akik úgy érzik, hogy megbántotta őket.

„Hibáztam. A kegyelmi döntés és az indoklás hiánya alkalmas volt arra, hogy kételyeket ébresszen. Itt nincs és nem is lehet kétely. Soha nem adnék kegyelmet annak, aki gyermekeket bántalmaz. A gyermekek védelme közös felelősségünk. Bocsánatot kérek azoktól, akiket megbántottam, és minden olyan áldozattól, aki úgy érezhette, nem állok ki mellette. Államfőként ma utoljára szólok önökhöz, lemondok a köztársasági elnöki tisztségről” – mondta Novák Katalin.

Kezdetben ugyan a kormánypárti sajtó, sőt, maguk a politikusok sem ítélték el egyértelműen a történteket (Kocsis Máté még a baloldalt támadta ennek kapcsán is), végül maga Orbán Viktor miniszterelnök mutatott utat, amikor erélyes videóban jelentette be, hogy alkotmányt módosítanak, amivel meglehetősen megalázó helyzetbe hozta Novákot – összegezte az eseményeket a 444.hu. A köztársasági elnök akkor még azt üzente, „jó szívvel” fogja aláírni az alkotmánymódosítást. Ezután repülőre szállt, és Katarba utazott hivatalos látogatásra, többek közt azért, hogy mindenkit biztosítson arról: „Magyarország elkötelezett támogatója a vizes sportoknak”.

Novák lemondását nemcsak Budapesten, hanem Kecskeméten is követelték. Péntek délután a fővárosi tüntetéssel összhangban flashmob jellegű tiltakozó megmozdulást szervezett a Szövetség a Hírös Városért Egyesület Kecskemét főterére.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version