Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Egyéni vállalkozóként 8,4 milliót kap a piac igazgatója a SlowFood piacért

- Advertisement -

Jeleztük már a minap, hogy amennyiben csak pénzért hajlandó továbbra is kiadni a városháza az általunk kikért közérdekű szerződéseket (az adatvédelmi hatóság szerint a hivatal megsértette a jogunkat, hogy ezeket megismerjük), akkor elkezdjük feltárni azt, amit lehet. Mindent nem találunk meg, mert csak az 5 millió forint feletti szerződéseket köteles kitenni a város a honlapjára. Egyelőre ezek állnak rendelkezésünkre. És ezek se részletes szerződések, csupán egy ömlesztett felsorolás, hogy kinek/milyen cégnek mennyit fizettek ezért vagy azért, erre és arra az időszakra. A múltkor meg is írtuk az egyik ilyen dokumentum alapján, hogy a KEOL.HU a jelek szerint olyan „független” hírportál (ezt a jelzőt használja a feltöltött anyag), amely önkormányzati közpénz milliókért ír bizonyos városi eseményekről.

A piac igazgatója egyéni vállalkozóként profitál a SlowFood piacból

Most tovább kutakodtunk, és azt találtuk, hogy a piac igazgatója -minden bizonnyal a fizetése mellé- egyéni vállalkozóként további 8,4 millió forintot kap a SlowFood piac projektmenedzseri feladataira.

Az általunk megtalált dokumentum szerint ez az összeg és megbízás a 2018.05.31-2020.05.31. közötti időszakra szól. Vagyis azért a SlowFood piacért kap még vállalkozóként ennyit, amelynek éppen az általa igazgatott piac ad helyet minden hónap utolsó péntekén.

Kolek Andrea beszél a SlowFood piac megnyitóján

Tisztázni akartuk, mire megy el a 8,4 millió forint, de az illetékesek nem válaszoltak

A járvány miatt egy ideig szünetelt a SlowFood piac, de a napokban nyitott éppen újra. Kár, hogy meghívót nem kaptunk, mert akkor megkérdezhettük volna szmélyesen Kolek Andrea igazgatót és a piacért (is) felelős Gaál József alpolgármestert, hogy ezért a pénzért a piac igazgatója milyen és mennyi munkát végez, és egészen pontosan mi a feladata, ami nem fért bele a piacigazgatói feladataiba és fizetésébe. Így csak levélben tudtunk kérdezni, amit pénteken meg is tettünk. Azóta nem kaptunk egyikőjüktől sem választ. Ma újabb levelet küldtünk az előbb említetteknek, hogy szeretnénk az ő nyilatkozataikat is megírni, hogy teljes legyen a kép, és rajtunk ne múljon a kiegyensúlyozott tájékoztatás. Viszont most sem jött válasz, így egyelőre nem tudhatják meg a kecskemétiek, hogy mire ment el ez a 8,4 millió forint. Továbbra is igyekszünk megtudni.

Már 2017-ben is volt egy két és fél milliós személyi kiadás

A SlowFood piacot elsőként 2019. március végén rendezték meg. Akkor Kolek Andrea piacigazgató elmondta, hogy itt nem csupán jó minőségű termékeket vehetünk, de megkapjuk hozzá a termelő szaktudását is. Egyébként pedig a gasztronómiai hagyományok átörökítése a célja a SlowFood piacnak.

Egy másik dokumentum szerint a projektnek most május 31-én vége lesz, így érthető, hogy Kolek Andrea projektmenedzseri megbízása is ezzel a dátummal ér véget. Ami nem jelenti persze azt, hogy többet nem lesz ilyen piac. Ha szóba áll velünk, akkor bizonyára ezt is megtudhatjuk tőle. Ebben az anyagban egyébként látható, hogy a projektnek már 2017-ben is voltak kiadásai, és ebben az évben is volt egy két és fél millió forintos személyi juttatás, ami a dátum szerint nem annak a 8,4 millió forintnak a része, amelyről ez a cikk szól. Hogy ezt ki kapta és miért, szintén megpróbáljuk kideríteni. Azt már a tavaly márciusi megnyitón elmondta Kolek Andrea, hogy volt a piacnak előkészítő fázisa, minden bizonnyal az tartott tehát 2017-től egészen 2019 márciusáig, az első piaci napig.

A kecskeméti SlowFood piacot 85%-os intenzitással az Európai Unió támogatta majdnem 63 millió forinttal.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version