Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Novák Katalin bort ivott és vizet prédikál?

- Advertisement -

Novák Katalin, családügyi tárca nélküli miniszter felzárkózott Ákos mellé, aki néhány éve elmondta, mi a dolga egy nőnek. Az akkori interjú részlete:

Ákos: A nőknek nem az a dolguk, hogy ugyanannyi pénzt keressenek, mint a férfiak. Én így érzem.
Kérdező: Nem az a dolguk? Mi a dolguk a nőknek?
Ákos: Hát, mondjuk a női princípiumot beteljesíteni, nem? Hogy mondjuk, valakihez tartozni. Valakinek gyereket szülni. Anyának lenni.

Most Novák Katalin állt ki egy videóval, amelyben a többi között arról beszél, hogy a nők ne higgyék el, hogy:

  1. folyamatosan versenyezniük kell a férfiakkal
  2. annyit kell keresniük, mint a másik
  3. dönteni kell gyerekvállalás és komoly állás között
  4. nőként ne lehetne kiteljesedni úgy, hogy „csak” családanyaként élnek

Novák azt üzeni, hogy családanyaként is kiteljesedhet egy nő, de ő visszament dolgozni

Szépen csengő mondatok ezek, és nyilván sokan osztják ezeket, csak van egy nem is olyan apró bibi ezekkel. Mégpedig az, hogy pont Novák Katalin mondta ezeket. Ugyanis 10 éve megírta történetét, amivel különdíjat nyert a Terézanyu pályázaton. Akkor arról írt, hogy három gyermeket szült, és évek óta velük van otthon, viszont hívták dolgozni.

„Elfogadjam a hízelgő ajánlatot?

Három gyereket szültem, hetedik éve vagyok otthon velük. (…) Unom a bárgyú mesekönyveket, szeretnék két mondatot úgy váltani egy felnőttel, hogy nem szakít félbe senki, és minden vágyam csukott ajtó mellett pisilni. Szeretném hasznát venni a két diplomámnak, a négy általam ismert idegen nyelvnek, az élettapasztalatomnak.

Hívnak vissza dolgozni. Felelős beosztásba, izgalmas területre, még izgalmasabb időszakban, tehetséges munkatársak közé. Nyolc órában.

Fel-le, fel-le, fel-le. Repül a hinta, kacag a kislány, én pedig nem tudom, menjek vagy maradjak.” 

Tehát ezt 10 éve írta. Ha rápillantunk az életrajzára, akkor ezt látjuk:

forrás: parlament.hu

Tehát visszament dolgozni 2010-ben három gyerek mellől. Nincs ezzel semmi baj. Sokan így tesznek. Csupán minimum furcsa, ha ma pont ő üzeni a nőknek, hogy családanyaként is kiteljesedhetnek. A miniszter szerint kiforgatták szavait.

A díjnyertes írásban nem is minden úgy van, ahogy a valóságban?

Egyébként a terezanyu.hu oldalon 10 éve megjelent írása alatt néhány kommentelő gratulált Nováknak, majd ezekhez „katka” néven, Kati aláírással a következő üzenet érkezett:

terezanyu.hu

Amennyiben ez valóban Novák Katalin üzenete, akkor tehát a díjnyertes írásnak bizonyos elemei nem is igazak.

A valóság tagadása

Ami pedig itt is történik, az lényegében a valóság tagadása: amikor rájuk vonatkozik a
valóság, akkor rendben van melegnek lenni vagy anyaként a karriert választani. Amikor meg kormánypárti politikusként kommunikálnak, sőt törvényeket írnak, akkor üldözik a valóságot.
- Advertisement -
Exit mobile version