Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Rogán Antal adta át néhány éve a közpénzből megtámogatott élményparkot, most végleg bezárt

- Advertisement -

Bezárta kapuit a részben állami támogatásból épült zalaszabari Zobori Élménypark, aminek megnyitásán Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter is jelen volt. A Dunántúl egyik legnagyobb vidámparkjának Facebook-oldala már egy bükfürdői élményközpontot reklámoz.

„Kedves Vendégeink! Tájékoztatunk Titeket, hogy a Zobori Élménypark végleg bezárja kapuit. De nem kell aggódnotok, hiszen a kalandok nem érnek véget. Örömmel ajánljuk figyelmetekbe a Funcity-t Bükfürdőn, ahol új, izgalmas élmények várnak Rátok egész évben.”

Az élménykínálat fejlesztése céljából kapott bő négy éve a Zobori Kalandozoo Kft. 923 millió forintot a Magyar Turisztikai Ügynökségtől (MTÜ). A Kis-Balaton közelében kiépített vidámpark üzemeltetőjének többségi tulajdonosa Szabadics Zoltán, aki már többször nyert el állami pénzeket különböző turisztikai projektekre. A Zalaszabarra telepített hullámvasútra közel egymilliárd forint jutott.

A covid éveiben ment a legjobban a Zobori Kalandozoo Kft.-nek. Nettó árbevétele 2021-ben 715 millió, 2022-ben 566 millió, tavaly pedig már csak közel 118 millió forint volt. Az adózott eredménye is bezuhant a 2022-es majdnem 153 millióról 355 ezer forintra. A cég tavalyi mérlege alapján 14 fő alkalmazottjuk volt.

Az élménypark egy kisebb falu méretű, sok épületből és attrakcióból álló komplexum, amit egy szőlőhegyre építettek pazar kilátással a Kis-Balatonra. Éppen ezért érdekes a zalaszabari park bezárása. Hogy végül miért kellett bezárni, arról nem érkezett információ az érintett egykori üzemeltetőtől.

via Telex

- Advertisement -
Exit mobile version