Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Mondok halála miatt lezárták a pert, és fel is mentettek mindenkit a vadászház-ügyben

- Advertisement -

Évekkel ezelőtt kezdődött a vadászház-per. Az ügyészség költségvetési csalással vádolta Izsák volt polgármesterét, Mondok Józsefet. E szerint az elnyert 35 millió forintból megépült vadászházat nem úgy használta, ahogy kellett volna, abban kizárólag a családja lakott. Az ügyészség szerint a kisebbik Mondok-fiú pedig stróman volt, mert a beruházást végző céget nem is ő, hanem ténylegesen polgármester apja vitte – írja a 24.hu.

A lap szerint, miután az év végén elhunyt Mondok József, a bíróság azt közölte, hogy a pert meg kellett szüntetni. Mindazonáltal fel is mentették a vádlottakat bűncselekmény hiányában.

„Nem nyert bizonyítást a vád, amely szerint a néhai Mondok József tévedésbe ejtette a hatóságokat és jogtalan előnyre tett volna szert, hiszen már évekkel a pályázat beadása előtt megterveztette a vadászházat, vagyis a szándékai valósak voltak.” – olvasható a lapban.

A bíró hozzátette:

„a pályázat nem zárja ki, hogy a polgármester maga is használhatja az ingatlant. Tény, az is, hogy voltak a házban időnként vendégek, akik vadásztak, az is tény, hogy ilyenkor jelen volt Mondok József, az elismert vadászmester, valamint a felesége, aki takarított és étkezést biztosított a vendégeknek. Hozzátette: kizárólagosan nem használhatták a vendégházat, hiszen Izsákon és Karádon is van házuk, és az sem vitatható, hogy tulajdonosként egyben gondnokai is a vadászháznak. Ennek az ellenkezője nem nyert bizonyítást.” – írja a lap.

A 24.hu cikke szerint a bíróság úgy ítélte meg, hogy Mondok József a vadászházat annak rendeltetése szerint használta. Fiának esetéről azt mondták, hogy nem klasszikus strómanság volt, hiszen a céges papírok valósak, a tanúk pedig úgy nyilatkoztak, hogy a fia tevékenyen részt vesz a cég irányításában. Az is kiderült, hogy az állam visszautalta a Mondok Kft.-nek azt a 35 millió forintot (a vadászházra elnyert összeget), amelyet egy korábbi döntés alapján az állam felé be kellett fizetniük.

Az ítélet nem jogerős.

Érdekesség, hogy a cikket az a Rajnai Attila írta a 24.hu-n, aki helyben a Hírösvényt csinálja, és pl. az önkormányzati választás kampányában nem a legszebb jelzőkkel illette az ellenzéket és azok képviselőit. És akkor most finoman fogalmaztunk. Ugyanakkor az önkormányzati televízió véleményműsorában többször is dicsérte a városvezetést, és személy szerint a polgármestert.  Már nem az első cikke ez a sokak által kormánykritikusnak tartott 24.hu hírportálon.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Székre állt Orbán Viktor Kecskeméten – érdekességek a zártkörű kormányfői látogatásról

Hogy jutottunk be a rendezvényre? Mit írt a Kétfarkú Kutya Párt képviselő-jelöltje a transzparensére? Hogy lehetett levelet feladni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version