Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Orbán laboratóriuma, Ausztria kitart a szigor mellett – messze kevesebb az áldozat

- Advertisement -
Az osztrák kancellár csak májusi nyitást tervez:

Az élet újraindítására, számos szektor újranyitására készül Ausztria májusban. Fontos, hogy óvatosan és jó időzítéssel készítsék elő a nyitó lépéseket.

– idézi az euronews.com Sebastian Kurzt.

Magyarország nyugati szomszédjánál nem lehet turistáskodni, és várhatóan április 18-ig a szigorú húsvéti intézkedések maradnak érvényben. Az országban jelenleg érvényes szabályok legfontosabbika, hogy lényegében minden zárva van. Este nyolc órától reggel hatig (a legérintettebb három keleti tartományban: folyamatos) kijárási tilalom van érvényben.

Minden élet számít Ausztriában

Ausztriában, amiről korábban Orbán Viktor miniszterelnök többször is elmondta, hogy az osztrákokat tekinti Magyarország víruslaborjának, Magyarországhoz képest:

az elmúlt 48 órában csökkent a betegek száma a kórházakban, ahol most 2.416 főt ápolnak. Az intenzív terápiás betegek száma 578. Van azonban még 40 haláleset. A beoltottak száma 1.9 millió fő. Ausztriában eddig összesen 9.586-an hunytak el a vírusban

– foglalja össze a legfrissebb adatokat az osztrák belügyminisztérium.
Magyarország ugyan megkezdte a fokozatos újranyitást, ahol a legfrissebb adatok szerint:

a kórházban kezeltek száma az elmúlt napokban kicsit csökkent, ez jelenleg 11.363, közülük 1.364-en vannak lélegeztetőgépen. Az igazolt fertőzöttek száma növekszik, ez most több mint 695 ezer. Az elmúlt 48 órában több mint 580-an (!) hunytak el. A beoltottak száma 2,6 millió fő (közülük 1.1 millió fő a második oltását is megkapta.). Magyarországon eddig összesen 22.881 áldozata van a COVID-nak.

Elhunytak száma naponta / radex.hu

Iskolák nyitása

Az osztrák diákok jelenleg távoktatásban tanulnak, ahol április 19-étől terveznek visszamenni az osztálytermekbe. Az oktatási miniszter a krone.tv beszélgetésében azt mondta:

Az elmúlt hetekben elvégzett tesztek megérték a fáradságot. Az iskolák bezárása nemcsak kevesebb pénzbe kerül, de hihetetlenül fontos is. Az iskolák „ellenőrzött helyek”, ami a járvány elleni küzdelem fontos eszközei, hiszen, amikor teszteljük a diákokat, azonosíthatjuk az apát, az anyát és a testvéreket is a vírus terjedése szempontjából.

Magyarországon az eredeti tervek szerint április 19-én nyitott volna az összes iskola, Orbán Viktor miniszterelnök azonban péntek reggel bejelentette, a középiskolákat nem érdemes pár napra kinyitni – az érettségikre tekintettel –, egyszerűbb, ha ott május 10-én indítják a személyes oktatást – írja a hvg.hu. A részletszabályokat később teszik közzé. A Pedagógusok Szakszervezete és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete továbbra sem tudják elfogadni, hogy ezek az intézménytípusok kinyissanak április 19-én, mert szerintük az általános iskolákban, óvodákban jelenleg is nagy a fertőzésveszély.
- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version