Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Radics Kálmán szerint nincs köze a Fideszhez alapítványának , de annak honlapján a Fidesz kongresszusán készült fotók vannak

- Advertisement -

Heves, már-már személyeskedő vitákat váltott ki az a cikkünk, amelyben megírtuk, hogy romák egy csoportja elégedetlen a roma közösségi ház működésével, és személyesen a működtető alapítvány elnökével, Radics Kálmánnal szemben fogalmazott meg kritikákat.

Az aláírásra szánt petícióban többek között azt is megfogalmazták, hogy

kormánypropagandisták foglalkoznak gyerekekkel, a támogatások odaítélése pedig attól függhet, hogy ki ápol jó barátságot Radics Kálmánnal és a kormánypártokkal.

Radics saját Facebook profilján azzal osztotta meg a cikkünket, hogy feljelentést tesz az egyik komment miatt. Megkerestük őt, hogy reagáljon a felvetésekre. Amint válaszol, közöljük a véleményét. Egyébként maga is kommentelte a cikket a KecsUP Facebook oldalán, és a korábban megírt felvetésekre azt írta, hogy az alapítványnak nincs köze a Fideszhez. Csakhogy pont maga tesz arról, hogy össze lehessen mosni ezeket.

Nem azzal van a baj, hogy Radics Kálmán rajong a kormánypártokért és a jelek szerint tagja a Fidesz kecskeméti szervezetének. Ehhez joga van. Az már persze baj, ha ez az attitűd megjelenik a közösségi házban vagy az alapítvány rendezvényein. A petíció írói szerint így van.

Az se probléma, ha az alapítvány honlapján miniszterekkel, államtitkárokkal fotózza magát. Abban az esetben, ha ezt az alapítványhoz köthetően teszi. Ha annak egyik eseményén találkozott a fontos emberekkel. Vagy jutalmat ad át, esetleg kap a munkásságáért. Rendben van, büszkélkedjen vele.

A baj az, ha ezt a keretet átlépi, és olyan fényképeket közöl a roma közösségi házat működtető Egészséges Életmódért Hit és Sport Alapítvány honlapján, amelyek a Fidesz kongresszusán készültek. Ráadásul ezt elnöki ( tehát alapítványi ) színben tünteti fel. Több ilyen fotó is van az oldalon.

Azért nem lehetnek ezek elnöki találkozók, mert a Fidesz kongresszuson azért vett részt, azért küldte a kecskeméti szervezet ( ott a csuklóján a küldötti szalag ), hogy támogassa ( esetleg megakadályozza ) Orbán Viktor újraválasztását a párt elnökének. Több minden is utal arra, hogy a fotók a Hungexpon készültek a kongresszuson, de Orbán Viktor Facebook bejegyzése egyértelművé tesz mindent. Ott ugyanis egy összefoglaló videón látható, miként készíti Radics a szelfit a pártelnökkel. Arról van szó, hogy az alapítvány elnöke saját maga mossa össze az ilyen megnyilvánulásokkal alapítványát a Fidesszel. És mivel az alapítvány a várostól közpénz milliókat kap a közösségi házra, egyesek ezt úgy értelmezhetik, hogy Radics Kálmán azért került helyzetbe, mert fideszes. Ő maga pedig a kormányt dicsérő posztokkal és ilyen fotókkal köszöni meg a lehetőséget.

Mindezek ellenére csak remélni tudjuk, hogy a lehető legjobb kezekben van a roma közösségi ház, és nem azért kapta meg az alapítvány a működtetés jogát már többedjére a közgyűléstől az ehhez szükséges több tízmillió forinttal együtt, mert Radics Kálmán a testület fideszes többségéhez tartozik.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Negyvenöt évet dolgozott a kecskeméti nyugdíjas, mégsem vehet kedvezményes buszbérletet

Múlt hét szerdán beszámoltunk róla, hogy helyi civil aktivisták szerint nincs minden rendben Kecskemét közösségi közlekedésével, ezért igyekeznek megreformálni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version