Érdekességek az ötödik Orbán-kormányban

- Advertisement -

miniszterelnök által kedden „kiszivárogtatott”, a leendő kormánytagokat mutató fotók és a 444 által hallott pletykák alapján úgy tűnik, hogy Orbán Viktor a következő négy évben a magyar gazdaság felpörgetését tartja az előtte és kormánya előtt álló legkomolyabb kihívásnak.

Hat olyan minisztérium is felállhat ugyanis az új rendszerben, amelyeket kisebb-nagyobb mértékben gazdasági típusú tárcáknak lehet nevezni, sőt, ha az Agrárminisztériumot is ideszámítjuk, akkor hét ilyen jöhet.

A Pénzügyminisztérium (1.) és a Külgazdasági és Külügyminisztérium (2.) nagyjából azzal foglalkozhatnak, mint eddig. Új elem a rendszerben a Nagy Márton volt MNB-alelnök, a miniszterelnök gazdasági tanácsadója által vezetendő gazdaságfejlesztési (3.) és a Navracsics Tibor alá kerülő településfejlesztési (4.) minisztérium. Kérdés, hogyan oszlanak majd meg a téma- és feladatkörök a Csák János irányította innovációs (5.) és a pletykák szerint a Palkovcs Lászlóhoz kerülő ipari tárcák (6.) között. Illetve, hogy elvesznek-e a jól teljesítő Nagy István kezében maradó Agrárminisztérium (7.) feladatköreiből.

Ez akkor történhet meg például, ha Lázár János azért ült ott az asztalnál, mert minisztériumot kap, mondjuk vidékfejlesztésit. De a hírek szerint Navracsicshoz kerülő településfejlesztési portfólió miatt ez talán nem történik meg. Nem kizárt, hogy Lázár az ellenkező értelmű pletykák ellenére mégis elfogadta a paksi kormánybiztosságot, és ebben a minőségében volt jelen kedden.

A negatív oldalról nézve feltűnő a humán, oktatási és egészségügyi témákat vivő EMMI széthullása. De még inkább az a jelzésértékű, hogy a jelek és a szóbeszéd szerint sem az egészségügy, sem az oktatás nem kap saját minisztériumot, sőt, cukor helyett korbács jöhet nekik, vagyis a keménykedni szerető Pintér Sándor belügyminiszter a nyakukba.

Az új kormány legerősebb újonca Nagy Márton lehet, aki forrásaink szerint a miniszterelnök legszűkebb, néhány fős, kormányon belüli erőközpontjának is tagja lehet a tovább izmosodó, de már veteránnak számító Rogán Antal mellett.

via 444.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Ákos koncertezik szombat este Kecskeméten, van, aki már reggel óta várja

Szombaton 20 órakor lép színpadra az énekes Kecskeméten, a Lestár téren. A színpad készen áll és várja az előadóművészt....

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version