Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Trükközik a Fidesz a Széchenyivárossal?

- Advertisement -

A Fidesz 2019 őszén nagyot hasalt a Széchenyivárosban, mindhárom ottani körzetet elbukta, az ellenzék nyerte meg mindegyiket. Így lett egyéni képviselő Szőkéné Kopping Rita, Józsa Bálint és Dobos József. Valamennyien a Szövetség frakció tagjai.

Már a választás után érezni lehetett itt egyfajta mozgolódást kormánypárti részről, de ez nem kapott direkt politikai színezetet. Szamler László tűnt fel zöld színű civil köntösben, aki többször fotózkodott fideszes politikusokkal. Facebook oldalt készített, közösséget épített, a városrész zöldítő embereként kezdett el szerepelni, akinek tevékenységét tettleg vagy megosztásokkal segítették kormánypárti emberek. Szamler László egyébként 2019-ben a 6. választókerületben maradt alul Dobos Józseffel szemben. Vagyis a politikát nem igen vakarhatná le magáról, most meg pláne nem, amikor már a Fidesz-KDNP frakció tagja lett. A szintén listáról bejutott Sztachó-Pekáry István alpolgármester lett, képviselői székéről pedig felállt. A helyére ült a Fidesz-KDNP listájáról a közgyűlésbe Szamler László.

Trükközik Szamlerrel és a Széchenyivárossal a Fidesz?

A Fidesz most egy érdekes játékba kezdett. Fekete Gábor frakcióvezető úgy mutatta be a nagy nehezen felolvasott beszédében Szamlert a legutóbbi közgyűlésen, mint egy Széchenyivárosért tenni akaró embert, akinek befogadását kérte az ellenzéki széchenyivárosi képviselőktől. Ezt mondta még róla a frakcióvezető:

Felhívnám a Széchenyivárosban lévők figyelmét, hogy keressék bátran őt a városrészt érintő ügyekkel, csatlakozzanak Szamler Lászlóhoz és az általa szervezett eseményekhez, hogy a Széchenyivárosban végre újra beinduljon az élet.

A polgármester is erre hajazó posztot osztott meg (vagyis minden bizonnyal Bogdándi Ferenc volt az)., Az olvasható nála, hogy

Szamler László a Fidesz-KDNP tagjaként letette a képviselői esküt. Személyében komoly harcost kaptak a Széchenyivárosiak.

Ezzel lényegében azt üzeni Szemereyé Pataki Klaudia, mintha a Széchenyiváros kapott volna még egy képviselőt, egy fideszest, ami természetesen nem így van. Mert hiába él ott vagy dolgozik Szamler László, lehetőségek tekintetében nincs olyan helyzetben, mint a három ellenzéki egyéni képviselő.

Visszavenné vagy már vissza is vette a Széchenyivárost a Fidesz

A Fidesznek láthatóan nagyon fáj a Széchenyiváros elvesztése. Nem csoda, hiszen kb. 40 ezren laknak itt. És bár nem valószínű, hogy Szamler László civil szereplése miatt, de most áprilisban már elbukta a Széchenyivárost az ellenzék. Szamler László ráhúzása a városrészre csak tovább erősítheti itt a kormánypártokat, főleg ha hathatós támogatást kap frakciójától az általa szervezett események tekintetében. Az ellenzék persze nincs könnyű helyzetben, főként ha a saját választókerületükben nem hívják meg képviselőit a városrész fejlesztéséről szóló eseményekre.

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Székre állt Orbán Viktor Kecskeméten – érdekességek a zártkörű kormányfői látogatásról

Hogy jutottunk be a rendezvényre? Mit írt a Kétfarkú Kutya Párt képviselő-jelöltje a transzparensére? Hogy lehetett levelet feladni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version