Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A Kétfarkú Kutya Párt rajzfilmfigurás betonbigyói miatt került vitába Kopping Rita és Szamler László

- Advertisement -

A Kétfarkú Kutya Párt kitört mesefigurás parkolásgátlóin csattant össze a közösségi oldalon Kopping Rita ellenzéki és Szamler László kormánypárti képviselő. „A Széchenyi sétányi ikonikus rajzfilmfigurás parkolásgátlók közül több is, sajnálatos módon, gázolás áldozatává vált. Értetlenül állunk a vandál cselekedet felett” – számolt be a károkozásról múlt pénteken a Kecskeméti Városüzemeltetési Kft. A nyolc színes betonoszlopból három tört ki, de az állaguk miatt a balesetveszély elkerülése érdekében végül mindet polleroszlopokkal váltották fel, annak ellenére, hogy a környékbeli kisgyermekek és a KVÜ munkatársai is kedvelték a kedves kis figurákat – derült ki a városi cég posztjából, amely után a Fidesz és a DK politikusa között vita alakult ki.

A hírt a kormánytól nem független baon.hu írta meg elsőként a KVÜ posztja alapján, amiből a cselekmény summázatán kívül arról már nem esett szó, hogy miért és miként és kik által kerültek a mesefigurák a szürke, kopott betonoszlopokra a panelépületek tövében a Széchenyi sétányon.

Közismert, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) kecskeméti „passzivistái” gyakran szerveznek olyan barkácsolós délutánokat, amikor kalapálnak, fűrészelnek vagy netalántán szürke „betonbigyókra” festenek mesefigurákat, ahogy elnevezték a parkolásgátló betonlapokat. A politikacsinálásnak valóban nem ez a szokványos módja, de mint az látható, így is elérhető a köz figyelme. 2021 októberében is ezzel a céllal találkoztak „amatőrök és profik” a Széchenyi sétány nyolc parkolásgátló oszlopánál, hogy „ikonikus rajzfilmfigurákkal” színesítsék meg az egyébként megroggyant teret, ahol hosszú ideje már, hogy a padokról az ülőkék eltűntek, vagy eltörtek. A kutyapártiak ezt videóban is megmutatták.

A városi cég és a passzivisták között kisebb polémia is kialakult. A Kutya Párt képviselői szerették volna elkérni a leváltásra ítélt mesefigurás betonoszlopokat, amire elmondásuk szerint ígéret kaptak, de mire a helyszínre érkeztek, az épen maradtak már szét voltak verve, és csupán az a három maradt meg, amit az autós kidöntött – számolt be közösségi oldalán az MKKP.

Az MKKP kecskeméti szervezete a következő kommentet írta Facebook oldalán a helyszínen készült fotóhoz: „Ennyit az óvatosságról… „

A figurás betonbigyók körüli vita azonban itt nem állt meg. Kopping Rita, a városrész önkormányzati képviselője nyílt levélben fordult Szamler Lászlóhoz, amiben arra kérte képviselőtársát „hogy a választókerületemben, az általam elindított és felvállalt dolgokba ne avatkozzál bele” –  írta az ellenzéki Szövetség a Hírös Városért frakció tagja. Kopping magyarázatul leírta, hogy december 14-én a KVÜ intézkedését kérte a megrongált parkolásgátlók javítása érdekében. Ezeket ugyan már megmenteni nem tudták, de jelezte, hogy az eltávolított mesefigurás betonoszlopok helyére kihelyezett polleroszlopok köré, „az aszfaltra készítünk kárpótlásként valamilyen grafikát”. Majd a poszt így folytatódik: „Megdöbbenve hallottam, hogy Te ebbe az egészbe úgy avatkozol bele, hogy az általam felvállalt ötletet akarod megvalósítani. Ez véleményem szerint egy inkorrekt, elfogadhatatlan dolog. Kérlek, hogy ebben a témában állítsd le magad! – zárta nyílt levelét Kopping Rita.

Szamler László az ellenzéki képviselő posztja alatt is, és a politikusi oldalán is reagált. A Fidesz politikusa pontokba szedve többek között ezeket írta Koppingnak szegezve: „Amiről Ön ír, az még gondolat szintjén sem merült fel bennem, nemhogy bárkivel erről beszéljek”. És „mielőtt kellemetlen helyzetbe hozza saját magát, informálódjon hiteles forrásból”, illetve, hogy: „Van feladat, amit felvállaltam és érinti az Ön körzetét – hamarosan olvashatja az oldalamon, de ez nem az Ön jóváhagyásával tönkrevágott köztéri alkotásokról szól, ami egyébként az én véleményem szerint is kedves színfoltja volt a Széchenyivárosnak. Kár, hogy hozzájárult a felszámolásukhoz” – írta a kormánypárti politikus.

Gázolás után / Fotó: Kopping Rita Facebook oldal

Kopping Rita Szamler Lászlóra még replikázott, amiben így felelt: „Mint kiderült, semmilyen alappal nem rendelkeztek ezek a betontömbök. Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem serült meg egyetlen gyermek sem. A Városüzemeltetésnek egyenlőre ez a lehetősége volt. Ráadásul ezekhez az új oszlopokhoz nem szabad hozzányúlni, nem veszítheti el a láthatóságát. Ezért beszéltük azt meg, hogy az aszfaltra fogunk festeni valami kedves figurákat.” Az ellenzéki képviselő a válaszkommentjét azzal zárta, ha a kormánypárti képviselő tervezne valamit a 4. számú választókerületben, akkor azt előtte egyeztessék, még akkor is, hogy hamarosan jönnek a választások, amin Szamler is várhatóan jelöltként vesz részt.

A Széchenyi sétány ikonikus rajzfilmfigurás viharvert parkolásgátlói közül három maradt meg, amiket az MKKP tagjai egy kecskeméti szőlőskertben állítottak fel.

A három viharvert „túlélő”, amit az MKKP elszállított a szőlősbe / Fotó: MKKP Kecskemét Facebook oldal

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version