Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A Schadl-Völner-ügy: harangoztak a végrehajtók letartóztatott elnökének

- Advertisement -

Korábban már írtunk a Schadl-Völner-ügyről, illetve említettük, hogy olyan új végrehajtót neveztek ki, aki már a tavaly szeptemberi végrehajtói pályázatra is jelentkezett, amikor még javában dübörgött Schadl és Völner korrupciós együttműködése.

Ez – többek között – azt jelentette, hogy a végrehajtói pozíciókat meg lehetett vásárolni, így az ilyen bűnös módon nyert végrehajtók százmilliós összeget fizettek Schadlnak, aki az ügyészség gyanúja szerint Varga Judit igazságügyi miniszter korábbi államtitkárát, Völner Pált is lefizette. A fideszes politikus és a Magyar Bírósági Végrehajtó Kar (MBVK) elnöke egész 2021 novemberéig stratégiai nyugalommal bűnözhettek, egész addig, amíg Schadlt és feleségét, Schadl-Baranyai Helgát Ferihegyen lekapcsolták, miközben nagy mennyiségű készpénz és diplomata útleveleik birtokában Dubaiba tartottak volna.

Völner Pál meggyanúsítása óta szabadlábon védekezik, ellentétben Schaldlal, aki viszont a repülőtéren történt elfogása óta előzetes letartóztatásban csücsül. Az, hogy Schadl György a korrupt és bűnöző MBVK elnöke lehet továbbra is, a szervezetet minősíti.

Eddig viszont egyetlen orgánum sem írta meg azt, hogy Schadl végrehajtói karrierjének lőttek. A bírósági végrehajtásról szóló 1994. év LIII. tv. szerint a végrehajtói szolgálat megszűnik, ha a bírósági végrehajtást felügyelő Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságának (SZTFH) elnöke megállapítja a végrehajtói szolgálat megszűnését, amennyiben

239.§ (3) d) a távolléttel érintett napok száma meghaladja egy naptári évben a 275 napot (…).

2022. október 02. napján eljön az igazság pillanata, letelik az a 275 nap, amelyet Schadl György távollétben töltött el, nem láthatta el a végrehajtói feladatait, ezzel a törvény erejénél fogva megszűnik a végrehajtó jogviszonya.

Mivel Schadlnak augusztus 08. napján újabb 90 napra meghosszabbították előzetes letartóztatását, a zárkában virrad rá majd október második napja, amikor jogilag véget ér végrehajtói pályafutása.

Ez a cikk egyfajta beharangozó a hamarosan induló cikksorozatunkhoz, amely valós dokumentumok, hanganyagok bemutatásával, azokat értékelve, megmagyarázva tárja fel a magyar bírósági végrehajtás aljas világát.

 

 

 

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version