Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Nagy Márton szerint hosszú távon nem maradhatnak az ársapkák

- Advertisement -

Az árstopok átmeneti nehézségek kezelésére valók, idővel egyre drágább a fenntartásuk. Azért léptették őket életbe, mert ársokk érte a gazdaságot. Az intézkedés jó volt, amíg átmeneti volt a helyzet. Ha azonban ez állandóvá válik, akkor az árstopok nem fenntarthatók. – mondta Nagy Márton, gazdaságfejlesztésért felelős miniszter az InfoRádió Aréna című műsorában.

Ezek az intézkedések betöltötték a szerepüket, az infláció és a fenntarthatóság oldaláról kell mérlegelni az intézkedések fenntarthatóságát, illetve azt is figyelni kell, hogy a megfelelő mennyiségű import is beérkezzen az országba. A Mathias Corvinus Collegiumban tartott előadásán is elmondta a miniszter, hogy „az árstop nem jó dolog, ezekből ki kell jönni”.

Az augusztus 23-i kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter azt mondta: a kormány október 1-jéig fenntartja az ársapkát az élelmiszernél és a benzinnél is, az esetleges hosszabbításról akörül döntenek majd.

A legfőbb cél most az, hogy az energiavészhelyzetből lehető leggyorsabban kikerüljön az ország. A finomítói kapacitások kapcsán elmondta a miniszter, hogy nyersanyagot be tudunk hozni az EU-ba, de kérdés, hogy azt tudjuk-e finomítani. Újra működik a pozsonyi finomító és várhatóan visszaáll a munkába Százhalombatta is, a megugró kereslet és az európai gázolajhiány miatt azonban a hiány tartósabb lesz, mint gondolták.

Nagy Márton nemrég a Magyar Honvédség HUAF 653 jelzésű, Dassault Falcon 7X jelzésű repülőjén Moszkvában járt. A miniszter erről csak annyit árult el, hogy Szijjártó Péterhez hasonlóan ő is gázügyben járt Oroszországban.

„Fontos, hogy legyen gáz, megfelelő gáz legyen, és az ára megfelelő legyen. Ezen feltételek mentén tárgyaltam, de várni kell még pár hetet, hogy lássuk, el tudtunk-e érni valamit. A politikának a politikával kell tárgyalnia, a Gazprommal rendes munkarendben az MVM tárgyal” – mondta. Ehhez ennyit tett hozzá, hogy „a jelenlegi egy jó gázszerződés, de ha változnak a körülmények, akkor ahhoz lehet igazítani új feltételeket”.

via Telex

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Székre állt Orbán Viktor Kecskeméten – érdekességek a zártkörű kormányfői látogatásról

Hogy jutottunk be a rendezvényre? Mit írt a Kétfarkú Kutya Párt képviselő-jelöltje a transzparensére? Hogy lehetett levelet feladni a...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version