Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Nem várható drágulás karácsonykor a fenyőfa és halpiacon

- Advertisement -

A Zala vármegyei Surdon, az ország legnagyobb fenyőtermelő vidékén a gazdák szerint nem emelkedik a fenyőfák ára az idei karácsonyi szezonban, bár akár 20 százalékkal is kérhetnének többet. Azonban úgy látják, hogy a vásárlók ezt már nem tudnák kifizetni. A hal sem drágul idén.

A termelők már tervezik a szezont, és még legalább két hetet várnak a fakivágásokkal. A térségbe már nyár közepén érkeznek kereskedők és elkezdik kiválasztani a piacra szánt árut. A termelők szerint az idén nem emelkedik a fenyő ára:

„Kéne, hogy emelkedjen 20 százalékot, de én azért mondtam, hogy ezt nehezen tudom elképzelni, mert az embereknek nagyon kevés a pénzük, és nem csak karácsonyfát kell vásárolni, hanem mindent mást is az ünnepekre” – nyilatkozta Kanász János őstermelő.

A halpiacokon sem kell drágulásra számítani az eddigi információk alapján. A Hortobágyi Halgazdaság vezérigazgatója szerint a tavalyi sokkszerű drágulás után idén helyreállt a rend.

Simon Károly elmondta, hogy csökkentek a takarmányárak, normalizálódtak az energiaárak, így már novemberben lesz elég jó minőségű magyar hal a piacon. Nagyjából ugyanazokkal az árakkal fognak találkozni a vásárlók a karácsonyi halpiacon, mint tavaly.

via ATV

- Advertisement -
Exit mobile version