Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Frissül a ruhatár Kövér házőrségénél, 244 ezer egy zubbonyért

- Advertisement -

Módosították az Országgyűlési Őrség egyenruháinak beszerzésére szóló szerződést – több sapka és zokni, kevesebb ing és nadrág. Kissé drága tételek is akadnak: egy pár vastag zokni 6600 forint, egy díszzubbony 244 ezer, egy esőkabát 90 ezer forintba kerül.

Az Országgyűlési Őrség ruhatára folyamatosan frissül, a 2020-ban kötött, eredetileg idén szeptemberben lejáró szerződést nemrég egy évvel meghosszabbították. Módosították a beszerzendő ruhadarabok számát is a tervezettnél lassabb amortizáció miatt. A darabár igaz nem drágult, de még így sem nevezhetőek olcsónak.

128 ezer a “többfunkciós” kabát, 90 ezer az esőkabát, 6600 forint a vastag zokni, 52 ezer a bakancsért, 67 ezer a tárasági téli cipőért, és két vastagabb tétel: 244 ezer a társasági zubbony, 231 ezer a társasági köpeny.

Természetesen ennél bővebb a lista, hiszen nem maradhat egy őr sem ing, nadrág, nyakkendő, aláöltözet, kesztyű, sál, szoknya, derékszíj és sapka nélkül. A végösszeg 177.7 millió forint.

A szerződés ezen végösszege a mostani módosítással nem változott, ahogy az egyes ruhadarabok egységára sem, csupán a különféle darabokból rendelt mennyiségeket módosították, továbbá 2-ről 3 évre tolódott ki a szerződés időtartama.

A ruházati beszállító, a 2020-as közbeszerzési eljárás nyertese, a Milipol Zrt., ami akkor még magántulajdonú, és nem ruházati fő profilú vállalkozás volt, hanem egy fegyverkereskedő cég. Mostanra viszont állami tulajdonba került. Hatmilliárd forintért vásárolta be magát az állam tavaly nyáron.

via HVG

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version