Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A Coca Cola tovább emeli az árait

- Advertisement -

Békefi László, a Coca-Cola HBC Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója azt nyilatkozta, hogy a termékeik „áremelése sajnos nem kerülhető el”. Ezt a céget érintő gazdasági kihívásokkal indokolta.

Az ügyvezető elmondta, hogy a cég rezsiköltségei tavaly óta megduplázódtak. Többfajta forgatókönyvvel is készülnek az évre, de a szerződéseik időtartamát igyekeznek „az ár és kiszámíthatóság függvényében optimalizálni”.

„Emelkedett a cukor, a koncentrátum, a szénsav és a kávé ára is, mondhatni a termékeink előállításhoz szükséges összes alapanyag jelentősen drágult. Nőtt a csomagoláshoz használt alapanyagok beszerzési ára is, és ahogy mindenki tapasztalja, a felhasznált energia, valamint a szállítmányozási költségek is emelkedtek az üzemanyagok drágulása miatt” – magyarázta Békefi.

A szénsavas üdítők nagyjából 26 százalékkal kerülnek többe, mint egy éve – mutatják a piaci adatok. A kávét sújtotta leginkább a drágulás. A kávébab világpiaci ára egy év alatt megduplázódott, így a beszerzési ár is – szegmensenként eltérően – 30–70 százalékkal megugrott, „a költségnövekedés egy része pedig a fogyasztói árakban is megmutatkozik”.

„A változás azonban világosan látszik, elkezdődött és jelenleg is tart az átrendeződés. A fogyasztói kosárba a korábbiaknál gyakrabban kerülnek alacsonyabb árú, saját márkás, nagyobb kiszerelésű termékek, és a fogyasztók egyre inkább meggondolják, mire akarnak és tudnak költeni” – mondta az igazgató.

A Coca Cola egyébként 2021-ben 126,7 milliárd forint nettó árbevételt ért el, tavaly tovább növelte a forgalmát és piaci részesedését.

via 24.hu

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version