Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

„Legendát nem lehet venni!” – a KTE játéka mellett a kecskeméti szurkolók skandálása is nagyot szólt

- Advertisement -

A szombati Puskás Akadémia – KTE meccs a kecskeméti csapat szenzációs játéka mellett azzal is emlékezetessé vált, hogy a vendégszurkolók a „Legendát nem lehet venni!” rigmust skandálták a felcsúti Pancho Arénában, nyilván bosszantva ezzel a VIP-páholyban helyet foglaló Orbán Viktort. Egy erről szóló cikket és magát a rigmust még egy fideszes önkormányzati képviselő is megosztotta Facebook-oldalán. Egy szurkoló elmesélte, miként élte meg a vendégszektorban a meccset. Ami biztos: a Kecskemét elnyerte a magyar futball iránt érdeklődők jelentős részének szimpátiáját. 

Mint ismert, és arról mi is beszámoltunk, Szabó István csapata szombaton lefocizta a Puskás Akadémiát Felcsúton, a hazaiak nem találták ellenszerét az okosan, elegánsan, sok lövéssel és sok passzal játszó Kecskemétnek.

A 24.hu tudósítása szerint a Pancho Arénába kilátogatott Orbán Viktor is, méghozzá apjával, id. Orbán Győzővel és öccsével, ifj. Orbán Győzővel, valamint Schmitt Pál volt köztársasági elnökkel együtt. Már az eredmény miatt is elég morcos lehetett a meccset szotyizva figyelő miniszterelnök, de a kecskeméti szurkolói még rá is tettek egy lapáttal a rosszkedvére, ugyanis elkezdték énekelni, hogy „legendát nem lehet venni!”.

Ezt a Budapest Honvéd szurkolói szokták énekelni, arra utalva, hogy Puskás Ferenc a kispesti klub legendája, a felcsúti akadémiának semmi köze az Aranycsapat kiválóságához. Hiszen Puskás Magyarországon kizárólag a Budapesti Honvédban (1949–1956), illetve ennek elődeiben, a Kispesti FC-ben (1939–1944) és a Kispesti AC-ben (1944–1949) játszott. A felcsúti akadémia – amelynek alapítója Orbán Viktor – Puskás halála után fél évvel, 2007. április 1-jén vette fel a nevét, mikor az egykori kiváló labdarúgó betöltötte volna a nyolcvanadik életévét. A Honvéd szurkolóinak máig fáj, hogy a legenda nevét másik, Puskáshoz semmilyen módon nem kötődő klub használja. Ezért amikor a felcsúti akadémistákkal játszik a Honvéd, szinte borítékolhatóan felhangzik a kispestiektől a „legendát nem lehet venni” rigmus. Orbán erről a helyzetről egyébként egyszer azt nyilatkozta: nincs abban semmi meglepő, hogy ellenszenv övezi a PAFC-ot, hiszen a Puskás Akadémiát mégiscsak ő alapította, és bár az első csapat és az akadémia működtetésében nem vesz részt, a futballszerető közvélemény hozzá köti a klubot. Ezért a vele szembeni politikai rokonszenv és ellenszenv óhatatlanul átáramlik a csapatra is.

A rigmust most a kecskemétiek is átvették. Érdekesség, hogy a 24.hu erről szóló, A kecskemétiek Felcsúton cukkolták Orbán Viktort című cikkét Kósa József kecskeméti fideszes önkormányzati képviselő – úgy tudjuk, a KTE nagy szurkolója – is kiposztolta Facebook-oldalára, sőt, ki is írta a miniszterelnök-bosszantó skandálást.

Kósa József fideszes képviselő posztja / Forrás: a képviselő Facebook-profilja

Frissítés: megkeresésünkre Kósa József a következőket írta: „Én „csupán” szurkolok a KTE csapatának. Néha megyünk baráti körben szurkolni, sorolhatnám, hogy hova és mikor, van amit kiposztolunk, azonban most nem voltunk. Ilyenkor TV marad és a szurkolás.” A posztot ugyanakkor már törölte a képviselő.

Végigtolták a 90 percet

Több száz kecskeméti drukker utazott el Felcsútra, hogy buzdítsa a csapatot. A hangulat a kecskeméti táborban fantasztikus volt – mesélte portálunknak Kreisch Zoltán, aki ha teheti, a lilák minden meccsére elmegy. Véleménye szerint a „kemény mag” nagyon sportszerűen szurkolt. Hogy hányszor hangzott fel a rigmus, azt nem számolta, csak élvezte.

Nem volt szitkozódás, csak a csapat éltetése. Tulajdonképpen végigtolták a 90 percet. Mind a szektorban, mind a szektoron kívül, de elvonuláskor a parkolóban is nagyon baráti volt a hangulat. A játékosok közül néhányan már a meccs előtt kijöttek hozzánk, és ajándékokat adtak fel. Őszintén megható volt, ahogy Szabó István és a srácok is megköszönték a szurkolást. Azt gondolom, otthon érezhették magukat. Talán egyszer kezdtek bele a felcsútiak a szurkolásba, de pár másodperc után el lett nyomva a hangjuk. Döbbenetes volt, ahogy egy szektornyi ember, de azon belül is a „kemény mag” betöltötte a hangjával azt a hatalmas stadiont…” – idézte fel Zoltán, majd viccelődve hozzátéve: egy ilyen aréna Kecskemétre is jól jönne.

Egyre több szurkoló kíséri el idegenbe is a KTE csapatát / Forrás: KTE Facebook-oldala

„Az elején meghűlt a vér bennünk, amikor kapufát lőtt a PAFC. Hála Istennek utána magukra találtak a mieink. Gyakorlatilag iskola foci volt. A félidei egygólos vezetés nem tette még biztossá a meccset, de a srácok nem álltak meg, és biztosították a győzelmet” – értékelte a KTE-drukker Horváth Krisztoferék hozzáállását.
A KTE húsvét előtt győzelme egyébként egy új locsolóvershez is ihletet adott a szurkolóknak, egy kommentelő írta: „Itt a húsvét, itt a nyúl, KTE-Felcsút 3:0!”.

Már csak hat pont – de nagyon jön a Paks is

Két fordulóval ezelőtt azt jártuk körbe, vajon megnyerheti-e a bajnokságot a KTE (akkor 8 pont volt a hátránya az FTC-vel szemben). Merész volt a kérdésfeltevés, annyira hihetetlennek hangzik. Szabó István is azt nyilatkozta a Nemzeti Sportnak, hogy nem lát erre esélyt, „a Ferencváros más kávéház”. Utána be is csúszott egy vereség itthon a Mezőkövesdtől, na de a Fradi továbbra is botladozik, csak ikszelt a Fehérvárral, a hétvégén pedig kikapott a Pakstól. Úgyhogy a 8 pont előnye 6-ra olvadt. Nyilván ez sem kevés, de a Fradinál gondok vannak: legutóbbi tíz meccséből csak egyet nyert meg, igaz, kétszer a Bayer Leverkusennel játszott az Európa-ligában. Talán már aggódnak is az Üllői úton, és tekintgetnek hátrafelé. Jól tükrözi ezt Botka Endre, a Ferencváros válogatott hátvédjének nyilatkozata paksi vereségük után: „Érthetetlen, hogy minden meccsen gólokat kapunk. Felelősséget kell vállalni a játékosoknak, ami az elmúlt meccseken nincs meg. Nem érzik annak a súlyát, hogy a Kecskemét egyre inkább jön felénk. Azt hisszük, kimegyünk a pályára és meglesz a mérkőzés. Ezen ideje lenne változtatni, ez nem mehet így tovább!” – fakadt ki a 2014-15-ös szezonban a KTE-t erősítő játékos.

Az aranyérem továbbra is csak szép álom, amellyel remélhetőleg a KTE-nél továbbra sem foglalkoznak, csak teszik a dolgukat és készülnek alázattal soron következő meccsükre. A drukkerek többsége is realistán gondolkodik: már az is hatalmas eredmény lesz, ha sikerül dobogón végezni, hiszen a Paks és a Debrecen is kiváló formában van.

Egy biztos: a Kecskemét elnyerte a magyar futball iránt érdeklődők jelentős részének szimpátiáját. Rendszeressé vált, hogy kommentelők között nem egy fővárosi, debreceni vagy akár diósgyőri szurkoló fejezi ki elismerését a KTE teljesítménye iránt, és kíván sok sikert a csapatnak. Talán az egész helyzetet, a mostani kegyelmi állapotot a legjobban ez a hozzászólás ragadja meg leginkább: „Bárhová kerülnek ezek a játékosok, edzők, vezetők, na és szurkolók, ezeket a hónapokat soha nem felejtik el”. Más pedig azt írta: lassan a fél NB I-es mezőny öltözőit „szétverik” a remeklő kecskemétiek a győzelmük utáni ünneplésükkel.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Orbán és Gyurcsány is csütörtököt mondott Kecskemétre (galériával)

Úgy tűnik Kecskemét lesz a 2024-es választások metszéspontja, ahol a párhuzamosok mégis találkoznak, ugyanis információink szerint egy napon látogat...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version