fbpx
-3.1 C
Kecskemét
2025. január 15., szerda

FRISS HÍREK

Ha nyár, akkor szabadtéri sütés! Indul grillszezon!

- Advertisement -

Ahogy beköszönt a jó idő, több időt töltünk a kertben, és főzni sem igazán van kedvünk a konyhában. Sokkal élvezetesebb és szórakoztatóbb grillezni a családtagokkal, barátokkal.

A grillezés az egyik legjobb kerti, társasági időtöltés. Annak érdekében, hogy igazán élvezetes legyen, szerezze be a grillezéshez szükséges profi eszközöket.

Milyen típusú grillt válasszunk?

A MÖBELIX grill választékában találunk faszenes és gázos, valamint elektromos grillezőt is. Aki még kezdő ezen a téren, annak nem könnyű eldönteni, hogy melyik típusra essen a választás. Lássuk, miben különböznek egymástól az egyes típusok!

Aki kedveli a füstös ízt és nem szeretne sokat várni arra, hogy elkészüljön a rácson sült étel, annak a faszenes változat lesz a tökéletes választás. Azt azonban tudni kell, hogy faszénről mindig gondoskodni kell, és a sütögetés után alaposan ki kell takarítani. Mindezek ellenére a faszenes grill a legnépszerűbb.

Az elektromos és a gázgrill segítségével szintén gyorsan elkészíthetjük a finomságokat, de gondoskodni kell elektromos, illetve gáz csatlakozásról. Előnyük a faszenessel szemben, hogy egész évben, évszaktól, időjárástól függetlenül használhatjuk.

Sütés faszénen

A faszenes grill esetében a jó minőségű faszénen legalább akkora hangsúly van, mint a húsokhoz használt fűszereken és pácokon, megadja az étel sava-borsát. Ezért mindig ügyeljünk rá, hogy kimondottan grillezéshez való faszenet használjunk, és felejtsük el a kétes eredetű vegyszerrel kezelt fát vagy brikettet.

Hasonló cikkünk:  Nem várható CLA-gyártás a kecskeméti Mercedes-gyárban

A begyújtást végezhetjük gyújtóssal vagy grillgyújtó folyadékkal is. Bár szerencsésebb az előbbi, ha nem akarjuk, hogy esetleg a folyadék íze visszaköszönjön az ételben.

Ha már tökéletes a parázs, akkor tehetjük is a húsokat, zöldségeket a grillrácsra. Erre a célra válasszunk zsírosabb és 1 cm-nél nem vastagabb hússzeleteket, és locsoljuk meg citromlével sütés előtt, annak érdekében, hogy könnyebben megpuhuljon a hús. Sütés közben kizárólag csipesszel forgassuk a húst, kolbászt, még véletlenül se használjunk villát vagy kést, különben gyorsan kiszárad. A zöldségeket természetesen alacsonyabb hőfokon készítsük, mint a húsokat, grillkolbászokat.

A gázgrill előnyei

A használatuk egyszerű és praktikus, hiszen csak csatlakoztatni kell egy gázpalackhoz és egy mozdulattal be lehet gyújtani. A legfőbb előnye az egyszerű kezelhetőség és tisztán tartás. Nem igényel előkészületet, és a sütés után sem macerás a kipucolása, mint a faszenes változat esetében.

Mielőtt grillt vásárolunk

A megfelelő készülék vásárlása előtt gondoljuk át, hogy milyen gyakran és hol fogjuk használni, hogy szeretnénk sütni, akarunk-e füstölni és mekkora adagokat akarunk készíteni. Ugyanis ezek a kérdések mind befolyásolják a választást.

Természetesen más típus megfelelő egy balkonra egy fiatal pár részére és más egy nagy társasági életet élő családnak, akik a kertben minden hétvégén grillezni szeretnének. A MÖBELIX kínálatában azonban mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő modellt.

(x)

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Már át is adta a járóbeteg szakellátást a Honvédkórház a megyei kórháznak

20 ezer főt érint Kecskeméten a változtatás, amely 2025. január 1-jén lépett életbe és amelyről hivatalos tájékoztatást csak utólag...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...