Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

A nyári szünet alatt két hónapig teljes lezárás lesz a Dózsa György úton és az Izsáki út egy részén

- Advertisement -

Csütörtökön az Építési és Közlekedési Minisztérium sajtóosztályától kaptunk közleményt, ebben arról írnak, hogy a Dózsa György úton és az Izsáki út Vízmű utcai csomópontig terjedő szakaszán várhatóan június 19. és augusztus 25. között teljes keresztmetszetben történő lezárást vezetnek be.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium sajtóosztályától csütörtökön a kivitelező Hazai Építőgép Társulás Zrt.-vel közös lakossági tájékoztatójukat kaptuk meg.

Ebben azt írják, a Dózsa György úton és az Izsáki út Vízmű utcai csomópontig terjedő szakaszán várhatóan június 19. és augusztus 25. között teljes keresztmetszetben történő lezárást vezetnek be.

  • A Dózsa György utat a nagykörút és az Ipoly utca-Botond utca csomópont között teljes keresztmetszetében lezárják, a behajtásra kizárólag az építési forgalom lesz jogosult. A lezárt útszakaszon lévő ingatlanok gyalogosan történő megközelíthetősége folyamatosan biztosított lesz.
  • A lezárt szakaszon a becsatlakozó utcák (Szent Gellért, Olt, Garam, Poprád utcák) zsákutcaként lesznek járhatók, gépjárművel a Dózsa György úton lévő üzletek idáig lesznek megközelíthetők.
  • Az Ipoly utca és a Szil-Coop Bevásárlóközpont parkolójának bejárata között a Kodály iskola oldalában két forgalmi sávon biztosítják a kétirányú forgalmat a közlekedők számára. Így a lezárás alatt is megközelíthető marad a bevásárlóközpont, benzinkút, valamint innen lesznek megközelíthetők az Erzsébet lakópark épületei is.
  • Az Izsáki utat teljesen lezárják a Szil-Coop Bevásárlóközpont parkolójának bejáratától a beruházással érintett szakasz végéig, várhatóan az Izsáki út 27. számig.
  • Az Auchan Áruház irányából a Homok utcától zsákutca lesz az Izsáki út a Vízmű utcai csomópont irányába. A lezárt útszakaszra az építési forgalom kivételével nem lesz engedélyezett a behajtás, a csatlakozó utcák mindegyike lezárásra kerül az Izsáki út irányából, azok csak zsákutcaként maradnak járhatóak.
  • A lezárás alatt az Olimpia utcai körforgalom környezetében lévő ingatlanok, mint a Mercedes-Benz Sport Akadémia, a McDonald’s étterem, a JYSK áruház, stb. a Csabay Géza körút – Olimpia utca útirányon lesznek megközelíthetők. A Csabay Géza körút (Sport utca) a Vincent Étterem parkolójának bejáratáig járható marad.
  • A Neumann János Egyetem (GAMF és Campus) épületei a lezárás alatt a Korhánközi út és a Csabay Géza körút irányából lesz megközelíthető.
  • A lezárás miatt a dr. Szobonya Zoltán és Hernád utcák zsákutcaként lesznek járhatók az Izsáki út irányába, az itt lévő bevásárlóközpontokat a Korhánközi út felől lehet majd ebben az időszakban megközelíteni.
  • A Vízmű utcai csomópontot is lezárják. A csomópont környezetében lévő lakóutcák munkaterület felé eső végeit lezárják, azok zsákutcaként használhatók a kivitelezés ideje alatt. A Könyves Kálmán körúti ág az Izsáki út és a Rába utca közötti szakaszán kerül teljes szélességben lezárásra, a Halasi út irányából érkezőknek belváros irányába a Korhánközi út felé lesz biztosított a továbbhaladás.

Kizárólag a tűzoltóság, rendőrség és a mentők, valamint a hulladékszállítást végző gépjárművek részére a behajtás biztosítva lesz ezen időszakban is. Gyalogosok részére a teljes útlezárás idejére is biztosítja a kivitelező az ingatlanok megközelíthetőségét, de kérnek mindenkit, hogy csak a vállalkozó által kijelölt útvonalakon közlekedjen fokozott körültekintéssel a balesetveszély elkerülése érdekében.

Az ideiglenes terelőutat és haladási irányokat tájékoztató táblák folyamatosan jelölik. Kérik a járművezetők és minden közlekedő türelmét és óvatos, körültekintő közlekedését. A tömegközlekedést használókat kérik, hogy indulás előtt tájékozódjanak a keko.hu vagy a menetrend.kecskemet.hu oldalon a járatok ideiglenes útvonalával és a menetrendek ideiglenes változásaival kapcsolatban.

A kivitelezés ideje alatt felmerülő kérdések esetén a kivitelező az alábbi elérhetőségen
keresztül nyújt tájékoztatást az érdeklődőknek:
Levelezési cím: 6000 Kecskemét, Izsáki út 10. II. emelet.
Panasziroda e-mail címe: kecskemet52@epitogep.com
A bejelentéseket, észrevételeket és panaszokat írásban kérik benyújtani.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version