Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Fát ültetnek, muzsikálnak, kerékpároznak, klímatudatosak, bemutatkozik a kecskeméti Fenntartható Fejlődés Civil Szakkerekasztal

- Advertisement -

A Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál idén június 21-25. között kerül megrendezésre az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület szervezésében. A több napos eseménysorozaton megismerkedhetünk Kecskemét és vidéke kézműveseinek és termelőinek világával, kapcsolatokat építhetünk helyi civilekkel. Ha lazább kikapcsolódásra vágyunk, akkor táncos, zenés, színházas, gasztro és kóstolós programokba is bekapcsolódhatunk; és az esemény kiemelt attrakcióján, a 16. KAFF-on válogathatunk kedvünkre a szabadtéri és egész estés animációs filmek közül.

Muzsikálnak, fát ültetnek, kerékpároznak, termelőkkel bevásárló közösséget működtetnek, és javaslatokat tesznek városunk fenntartható életére

A civil ismerkedésre a kecskeméti Városi Civil Kerekasztal tagjaival június 22-én, csütörtökön 14 órától van lehetőségünk Kecskemét főterén, és itt találkozhatunk a Fenntartható Fejlődés Civil Szakkerekasztal tagjaival is.

  • A Zöld Küldetés Egyesület önkéntesei 2022-ben a város első közösségi Erdőparkját hozták létre, ahol 35 ezer facsemete került elültetésre az Élményfürdő mögötti területen. Ezen felül 2022-ban 2000 nm felületen közel 50 fajta magból álló nagy diverzitású vadvirágos gyep alapjait indították el.
  • Muzsikál az erdő rendezvénysorozata 2023-ban a 20. évfordulóját ünnepli. Fennállása alatt a fő célja nem változott: az erdő és a zene, a művészet erejével a környezettudatos, fenntartható életvitel irányába mozdítani eseményeinek résztvevőit.
  • A KINCS Kecskeméti Nagycsaládosok Egyesülete 2022-ben a családsegítésre fordították a legtöbb energiát, adományokat gyűjtöttek és osztottak a rászoruló családoknak. Segítőként és résztvevőként is ott voltak a Muzsikál az erdő rendezvényein, az Autómentes napon és az Erdőpark márciusi ültetésén.
  • A Magyar Kerékpárosklub Kecskeméti Területi Szervezete rendszeresen szervez kerékpártúrákat, ezen kívül igyekszik a kerékpáros közlekedés szakmai érdekvédelmét ellátni, konstruktív javaslataival a város közlekedését kerékpáros irányba terelni.
  • A Kecskeméti Szatyor Bevásárló Közösség létrehozója és működtetője a Szatyor Egyesület. Fő szellemi irányvonala a fenntartható, helyi mezőgazdaság támogatása. A szemléletformálás jegyében 2022-ben is részt vett számos városi rendezvényen, köztük az Országos könyvtári napokon és a Zöld jeles napokon, illetve saját rendezvényein keresztül is igyekezett elérni a lakosságot, az évente megrendezésre kerülő Magvasnapon és a helyi termelőkkel szervezett eseményeken.
  • A Zöld Vitalitás Cédruskör a környezet-és természetvédelem, valamint a tudatos és egészséges életmód területén végez szemléletformálást és ismeretterjesztést.
  • A Magyarországi Agroökológiai Hálózat Egyesület (MAHE) mint hálózatépítő és szakmai tevékenységet támogató egyesület működik partnerekkel közös rendezvények, képzési- és egyéb projektek formájában. Az éghajlatváltozás, a mezőgazdasági túlhasználat és a városok terjeszkedése elszegényítik a talajt és a termőföldjeink minőségét, ezért e veszélyek és a növekvő világnépesség mellett arra keresik a megoldást hogyan lehetséges az élelmezésbiztonság mindenki számára.

A Fenntartható Fejlődés Civil Szakkerekasztal átlagosan kéthavonta tartotta közös találkozóit az elmúlt évben. Tevékenységüket összehangolják, információval és tudás megosztásával segítik egymást. Közösen szerveznek rendezvényeket, egymás eseményeit látogatják. Megvitatják a tárgykörüket érintő települési kezdeményezéseket, véleményt és javaslatokat osztottak meg az élhető és fenntartható város érdekében; ha kellett petíciót írtak és lakossági megmozdulást szerveztek a belváros tehermentesítése érdekében a Dobó körútra tervezett több emeletes parkolóház kritikájaként, vagy az Izsáki út tölgyfáinak kivágása ellen.

A kecskeméti Fenntartható Fejlődés Civil Szakkerekasztal tagjaival június 22-én, csütörtökön 14 és 19 óra között találkozhatnak Kecskemét főterén.

- Advertisement -

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Hírlevél feliratkozás

FELKAPOTTAK

Megnyílt a város első P+R parkolója, egyelőre nem tolonganak az autók

Átadó nélkül használatba került Kecskemét első P+R parkolója Homokbányán. Május 16-tól bátran használhatják a kialakított placcot, akik ingyen, tömegközlekedéssel...

LEGNÉPSZERŰBB

Juliska néni egymás után kapta az ellenőrzéseket a kispiacon, volt, hogy a földre letett virágai miatt büntették

1986 óta, azaz harmincnyolc éve árusít Bóta Lászlóné Juliska néni a Petőfi Sándor utcai kispiacon, a Fűrészfogasok mellett. Az...
Exit mobile version