Idén újra nekünk ajánlhatod fel az adód 1 százalékát!

5 éves lesz a KecsUP március 28-án! 5 éve nyújtunk tá­jé­ko­zó­dá­si pontot a hétköznapokban. Célunk nemcsak füg­get­len­nek lenni, de a leghitelesebb, legmegbízhatóbb és leg­ma­ga­sabb minőségű újságot készíteni a városban. Egy olyan szabad és gondosan szerkesztett platformot, amit minden város megirigyelne.

2023. óta nekünk is felajánlhatod adód 1%-át. Ne hagyd az államkasszában ezt a pénzt, rendelkezz róla, hogy a vidéki média kapja meg!

Áramlat Alapítvány adószáma: 19235743-1-03

Holnap startol a Helyi Termék Ünnep-Hungarikum Fesztivál

- Advertisement -

A ma kezdődött Kecskeméti Animációs Filmfesztivál társrendezvényeként elrajtol holnap a Helyi Termék Ünnep – Hungarikum Fesztivál. Ez lesz a tizenharmadik.

A rendezvény a közösségi oltalom alatt álló hungarikumokról és települési értéktárak, hagyományőrző szervezetek bemutatásáról szól. A rendezvény célja, hogy felhívja a figyelmet a hungarikumokra, a nemzeti és települési értékekre, megismertesse azok széles spektrumát, amelyek értékőrző- és teremtő üzenetet hordoznak, kifejezik a magyar életérzést – írja a rendezvény honlapja.

Pénteken a megnyitó részeként szerepet kap a kiemelt nemzeti értéknek számító citeramuzsika és az esti órákban operett dallamok csendülnek fel. A szombati széles kínálatban szerepelnek többek között a Gasztroszombat részeként a HI-Kecskemét program támogatásával Szandi, Farkasházi Réka és a Tintanyúl gyermekkoncert, bábszínház, viseletbemutató és a szegedi Molnár Dixieland Band koncertje Tormási Attilával. A vasárnapot a Lakiteleki Tűzoltó Zenekar nyitja, majd gyerekprogramok következnek interaktív családi dob show-val és a Ciróka Bábszínház vásári bábjátékával. A koradélutáni órákban Kecskemét város közkedvelt magyar nótaénekese, Fejős Jenő szórakoztatja a közönséget, majd BLUES and POP Csongrádi Béla és Nagy Dénes műsora, valamint az Olasz Meló következik – írja a szervező Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület.

A fesztiválon bemutatkozik a lakiteleki Hungarikum Liget. A Lezsák Sándorhoz köthető 30 milliárdos birodalom drónfelvételen itt megtekinthető.

Részletes program a fesztiválról itt található.

- Advertisement -
Exit mobile version